fbpx

Vučić javno spregovoril o smrti svojega nerojenega otroka: Držal sem jo mrtvo v svojih rokah, mediji pa so pisali laži, da sem pretepel ženo

Srbski predsednik Aleksandar Vučić (Foto: epa)

Srbski predsednik Aleksandar Vučić je gostoval v oddaji Ćirilica in se z voditeljem Milomirom Marićem pogovarjal o aktualnih temah, spregovoril pa je tudi o smrti svojega otroka.

Pogovor, ki se je navezoval na državne projekte in načrte v prihodnost, je nanesel tudi temo zasebnega življenja srbskega predsednika. Voditelj Milomir Marić ga je vprašal, ali so ga osebno prizadeli prispevki iz medijev, da je pretepal svojo sedanjo ženo Tamaro in da je zaradi tega rodila mrtvega otroka.

Aleksandar Vučić je na to osebno ter zanj zelo težko in boleče vprašanje odgovoril. Rekel je, da je bilo “medijem očitno lažje, da ga kriminalizirajo, kot pa da spoštujejo njegovo bolečino” in da je zaradi tega pomembno, da javnost izve resnico, pa čeprav je ta za družino izjemno boleča.

Aleksandar Vučić z ženo Tamaro (Foto: družbena omrežja)

“Nosečnost je do osmega meseca potekala normalno, nato pa so zdravniki dejali, da otrok ne diha. Odločili so se, da bodo rešili mater, otrok pa se je rodil mrtev. Bila je deklica z imenom Neva. Držal sem jo mrtvo v svojih rokah. Bila je modra okoli glavice, verjetno se je zadušila s popkovino. Tamari je bilo veliko težje kot meni,” je dejal Vučić in nadaljeval: “Mediji so pisali laži, da sem pretepel ženo in je splavila. To, da me kriminalizirajo, jim ne gre ravno do rok, ampak dehumanizacija …” je dejal. Vučić je namreč otroka izgubil aprila leta 2014. Je pa ponosen oče Danila, Milice in Vukana.

Anita Gužvič