fbpx

Vučićev propagandist si je na grobu Oliverja Dragojevića privoščil škandalozno provokacijo z Miloševićevo knjigo

Knjiga Slobodana Miloševića na grobu hrvaškega glasbenika Oliverja Dragojevića v Veli Luki na Korčuli. (Foto: Facebook)

Nedostojno obnašanje Vučićevega propagandista: na grobu Oliverja Dragojevića pustil knjigo Slobodana Miloševića, na družbenih omrežjih pa je citiral četniške pesmi, poroča Slobodna Dalmacija, ki je objavila tudi fotografije, ki jih je Rodić objavil na Facebooku. Svojo neokusno provokacijo, skrunitev groba z Miloševićevo knjigo, naj bi Rodić kasneje sicer izbrisal z družabnega omrežja.

Propagandist srbskega predsednika Aleksandra Vučića in kolumnist Večernjih novosti ter urednik Pečata Filip Rodić je na Facebooku objavil, da te dni dopustuje na Hrvaškem, piše Jutarnji list. Tako je 28. julija obiskal Jasenovac, le nekaj dni po tem, ko so srbskemu predsedniku Vučiću prepovedali vstop na Hrvaško. Spomnimo, Vučić je prejšnji mesec načrtoval zasebni obisk v nekdanjem koncentracijskem taborišču Jasenovac in bližnjem mestu Pakrac na Hrvaškem, vendar so mu hrvaške oblasti to preprečile, v hrvaški vladi so bili zgroženi nad načinom, kako je srbski predsednik nameraval ustvariti kaos na Hrvaškem. Na Facebooku je Rodić še zapisal, da je bil na zasebnem obisku in da Milorada Pupovca, predsednika stranke SDSS, ki zastopa interese srbske narodne manjšine na Hrvaškem, ni kontaktiral.

Rodić se je nato odpravil v Velo Luko na otoku Korčuli in glede na to, da je te dni obletnica smrti Oliverja Dragojevića, na njegovem grobu pustil zbirko govorov Slobodana Miloševića ‘Leta razpletov’, v kateri so objavljeni njegovi govori. Vse skupaj je ovekovečil s fotografijami, s katerimi se je pohvalil na Facebooku. Bil je tudi na Krku v Punatu, njegovo objavo, kako vozi jadrnico, pa je komentiral Nemanja Dević, zgodovinar, znan po sodelovanju pri uspešnem procesu rehabilitacije Draže Mihailovića. Na njegov komentar ‘Po morju plove barčica’ mu je Dević napisal ‘Po morju plove četniki’. Devića je Rodić omenjal tudi v svojem tekstu po zadnjem sporu na relaciji Zagreb–Beograd, v katerem je karikaturista kritiziral zaradi objav proti Aleksandru Vučiću.

Foto: Facebook

Sara Kovač