Washington preplavljen s pripadniki nacionalne garde: Vojska zavrnila Pelosijevo!

Nacionalna garda se v Washingtonu pripravlja na varovanje inavguracije. (Foto: epa)

Potem ko so privrženci Donalda Trumpa vdrli v Kapitol, čeprav še zdaj ni jasno, ali so jih tja načrtno spustili in ali je v ozadju kakšen malevolentni načrt demokratov, so demokrati, na čelu z Nancy Pelosi, pričeli govoriti o “poskusu državnega udara”, čeprav je vsakomur jasno, da za kaj takega ni bilo izpolnjenih osnovnih pogojev. V skladu s to narativo je Nancy Pelosi želela, da bi inavguracijo stražili pripadniki marincev, a naj bi jo general David H. Berger zavrnil, rekoč, da služijo predsedniku, ne njim in da je predsednik še vedno Donald Trump.

V Washington naj bi poklicali kar 28 tisoč rezervistov t.i. nacionalne garde, ki ji nekateri pravijo “notranja vojska”, čeprav je jasno, da gre za veliko manj izurjene vojake na poklic, potem ko naj bi Nancy Pelosi prejela “sredinca” od generala Davida H. Bergerja, predstavnika ameriških marincev. Ta naj bi zavrnil pomoč pri inavguraciji, rekoč, da služijo predsedniku in da je Donald Trump še vedno predsednik.

Pelosijeva naj bi klicala generala Bergerja za okrepitve. Zahtevala naj bi, da vojska pošlje usposobljene marince v Washington. Po njenem mnenju “vikend” vojaki ne morejo zagotovit varnosti. General naj bi ji dal jasno vedeti, da on sprejema ukaze samo od predsednika Trumpa.

Foto: epa

Zato se zdaj v Washington stekajo trume t.i. vikend vojakov ali rezervistov, ki naj bi čuvali inavguracijo pred incidenti s strani Trumpovih privržencev, čeprav je jasno, da ničesar takšnega ne bo.

Foto: epa

Aleš Ernecl