Washington se pripravlja na snežno neurje Jonas

Washington (foto: epa)

Snežno neurje Jonas, ki se iz južnega in osrednjega dela ZDA pomika proti severovzhodu, na svoji poti ogroža 75 milijonov ljudi. Ti večinoma resno jemljejo opozorila pred nevarnostjo in praznijo police trgovin.

Neurje bo Washington in okolico zajelo nocoj, divjalo bo še v soboto, v nedeljo pa se bo pomaknilo na Atlantik blizu New Yorka. Jonas naj bi vplival na vreme tudi južneje, v državah ob Mehiškem zalivu pa pričakujejo tornade.

Najhuje naj bi bilo nocoj prizadeto območje okrog prestolnice Washington, letalske družbe pa so že odpovedale skoraj 4000 letov.

Priprave na snežno nevihto; nakupovanje hrane (foto: epa).

Priprave na snežno nevihto; nakupovanje hrane (foto: epa).

Pričakujejo do pol metra snega
Na severovzhodu ZDA pričakujejo do pol metra snega in veter do 80 kilometrov na uro. Izredne razmere so v četrtek razglasili že v delih Georgije, Pensilvanije, Tennesseeja, Marylanda in Južne Karoline, železnica Amtrak na severovzhodu prilagaja vozne rede, prometne nesreče pa se kar vrstijo.

Poleg Washingtona pričakujejo najhujše posledice, kamor spadajo tudi izpadi elektrike, v delih Zahodne Virginije, Virginije, okoli Baltimora v Marylandu in Philadelphie v Pensilvaniji.

V. V., STA