fbpx

“Woke” Meghan Markle kraljeve družine ni uspela radikalizirati, je pa zato kraljici ukradla vnuka

Soproga princa Harrya naj bi bila zelo nastrojena proti kraljevi družini. Vir: EPA

Kmalu po tem, ko se je razvedelo, da je angleška kraljica hudo bolna, so k njej odhiteli njeni najbližji. Na kraljičino škotsko posest Balmoral je najprej prišel prestolonaslednik princ Charles, njeni trije ostali nasledniki ter princ William. Kmalu se je izvedelo, da je na poti k svoji babici tudi princ Harry, ne pa tudi njegova soproga Meghan Markle, ki je znotraj družine precej osovražena. Liberalna plemkinja je namreč hotela modernizirati kraljevo družino proti njihovi volji. 

Povedano drugače, Marklova je hotela narediti kraljevo družino bolj “woke”, prebujeno v luči vrednot LGBTQ. Morda je hotela, da bi kraljica paradirala na paradi ponosa poleg kakšnega razgaljenega aktivista z mavrično perjanico na glavi? NyPost poroča, da zaradi spodletele misije tudi Marklova ne čuti posebnih simpatij do kraljeve družine. Pravzaprav naj bi bila zaradi jasne zavrnitve precej zagrenjena.

Očitno je aristokratski par načrtoval podobno manifestacijo le malo pred kraljičino smrtjo. Mednarodni mediji so poročali, da sta Harry in Meghan strateško načrtovala obisk Združenega kraljestva ravno takrat, ko so preostali člani kraljeve družine na poti v tujini ali vsaj zunaj Londona, v tem času pa bi obiskala neke dobrodelne dogodke, ki so jima “blizu”. Tako sta se pred dnevi udeležila One World Summit, mednarodnega dogodka v Manchestru, ki združuje mlade aktiviste iz vsega sveta. Med drugim tudi Niko Kovač, ki se je očitno v imenu Inštituta 8. marec udeležila istega liberalnega srečanja. Aristokrata sta se nato nameravala udeležiti še podelite nagrad WellChild, a sta nastop ravno zaradi smrti monarhinje odpovedala.

Princ Harry grobo proti posvojeni domovini
Princ Harry in njegova soproga sta se sicer že leta 2020 odmaknila iz Združenega kraljestva. V ZDA, daleč od nadzora konservativne babice, sta imela veliko bolj proste roke za propagiranje svojih družbenih vrednot. Princu Harryu se aktivizem ni vedno posrečil. Pred dvema mesecema je denimo nastopil na dogodku Mandelin dan, organiziran na sedežu Združenih narodov, kjer se je naravnost norčeval iz svoje posvojene domovine, ko se je obregnil ob nedavno odločitev ameriškega vrhovnega sodišča, da odločitev o legalnosti splava prepusti posameznim državam.

Princ Harry med nastopom pri Združenih narodih (Vir: epa)

Prince Harry pa se ni ponorčeval le iz svoje posvojene domovine, temveč tudi iz monarhije. V nastopu pri ameriški televizijski voditeljici Oprah Winfrey sta se tudi izpovedala, da življenje v Združenem kraljestvu ni bilo več zanju, saj monarhija kot inštitucija ni zadosti poskrbela za njune finančne  in tudi ne emocionalne potrebe. Marklovo naj bi obhajale celo samomorilne misli zaradi domnevnega rasizma, saj naj bi se v času, ko je bilo noseča s svojim sinom, člani družine tudi pred njo nonšalantno pomenkovali o barvi kože njenega otroka. Sodu naj bi izbilo dno dejstvo, da njenemu otroku na koncu ni bil podeljen naslov niti varovanje, ki sicer pripada vsem članom družine. Podobno so tudi o njej krožile nič kaj prijetne govorice, da je nadlegovala osebje in se nasploh obnašala kot diva.

Posebej skrhani odnosi naj bi vladali tudi med bratoma Williamom in Harryem. Med njima naj bi ta trenutek vladali zelo ohlajeni odnosi, srečanje pa naj bi zavračal predvsem William, vse dokler ne bo izšla kontroverzna knjiga Harryevih spominov.

Andrej Žitnik