fbpx

“Z ljubeznijo iz Manchestra”: Bomba s posebnim sporočilom

Slika je simbolična. Foto: YouTube

Posadka britanskih Kraljevih letalskih sil (RAF) je na bombo, ki so jo poslali nad cilje Islamske države v Siriji, napisala nadvse zgovorno sporočilo.

Bomba z napisom “Z ljubeznijo iz Manchestra” se je pojavila na družbenih omrežjih in sprva so mislili, da gre za potegavščino, vendar pa je RAF kasneje potrdil verodostojnost. Bomba je bila sicer namenjena na skrivno lokacijo na Bližnjem vzhodu, in sicer kot odgovor na teroristični napad v ponedeljek zvečer, ki se je zgodil v manchestrski areni in je zahteval 22 življenj nedolžnih žrtev.

Slika se je pojavila na Twitterju:

Foto Twitter

Bodo uvedli disciplinski postopek?
Verodostojnost bombe in sporočila je potrdil tiskovni predstavnik RAF, ki je rekel, da je fotografija resnična. Vir je Daily Mailu povedal: “Čustveno sporočilo je razumljivo glede na okoliščine. Zoper odgovorno osebo bo verjetno stekel disciplinski postopek.”

Že po terorističnih napadih v Parizu bombe s sporočilom
Pisanje sporočil na bombe sicer sega že v drugo svetovno vojno, ko so se vojaški pripadniki na ta način odzvali na konflikte. Aktualno pa je tudi v 21. stoletju, recimo po terorističnih napadih novembra 2015 v Parizu, kjer je bilo 130 mrtvih, in so na ameriške bombe in rakete, ki so bile namenjene na trdnjave Islamske države, napisali “Iz Pariza z ljubeznijo”. Ruski vojaki pa so na bombe takrat napisali “Za Pariz” ter jih poslali nad Islamsko državo v Siriji kot znak solidarnosti z žrtvami v teh grozljivih napadih v francoski prestolnici.

M. S.