fbpx

Za protesti proti Trumpovi prepovedi priseljevanja muslimanov na ameriških letališčih stojijo teroristi

Foto: epa

Center za ameriško-islamske odnose, CAIR, sodeluje pri izjemno podlih dejanjih: v ZDA spodbuja vrste protestov in hujska ljudi k tožbam, ki so povezane z nedavnimi odredbami predsednika Trumpa v zvezi s priseljevanjem.

Odredbe Donalda Trumpa so zasnovane tako, da bodo Amerika in njeni državljani varnejši pred terorizmom. Zato tudi ukrep, ki pravi stop vsem migrantom iz Irana, Iraka, Somalije, Sirije, Libije in Sudana. Vstop v ZDA je naštetim prepovedan vsaj 30 dni, nekaterim celo dlje.

CAIR je bila razglašena za teroristično organizacijo s strani Združenih arabskih emiratov. V ZDA zagovarja državljanske pravice muslimanov, skozi izobraževanje in udejstvovanje na različnih seminarjih pa spodbuja socialni in politični aktivizem med muslimani v Ameriki. Ta teroristična organizacija je tudi obtožena, da s Hamasom ohranja tesne vezi, Hamas pa naj bi celo financiral CAIR. 

Svet za ameriško-islamske odnose pa svoje mreže vse bolj prepleta tudi z ameriško institucionalno levo infrastrukturo, tako je bil vpleten tudi kot eden izmed partnerjev v ozadju ‘Ženskega marša’ oziroma pohoda v Washingtonu, ki je pritegnil več sto tisoč ekstremistov vključno s feminističnimi skupinami, kot je organizacija Načrtovano starševstvo.

V soboto pa so protesti izbruhnili na letališčih po vsej državi, vključno z mednarodnem letališčem v New Yorku John F. Kennedy. Breitbart poroča, da je tamkajšnja policija v zvezi s tem pridržala dva Iračana.

Daniel Altschuler je na svojem Twitter profilu zapisal, da je na terminalu 4 na letališču JFK več kot tisoč protestnikov, ki vzklikajo in s transparenti zatrjujejo, da so migranti in muslimani zaželeni.

Organizacija CAIR dejavno spodbuja proteste preko socialnih medijev. Še več, delujejo kot zagovorniki protestnikov.

 

Seveda CAIR deluje tudi na Twitterju, kjer je zapisal, da se odvijajo protesti na mednarodnem letališču John F. Kennedy, odkar je Trump zadržal migrante zunaj meja ZDA.

 

CAIR tudi zatrjuje, da ne glede na to, kaj pravi predsednik Trump ali kaj naredi s svojo izvršilno močjo, migranti na Metroju Detroitu pravijo, da bodo tukaj živeli.

ABC News poročajo, da je bila v zvezi s številnimi protesti pridržana vsaj ena oseba na mednarodnem letališču O’Hare v Chicagu – šlo naj bi za žensko iz Savdske Arabije, ki bo, pričakovano, vrnjena nazaj. Gre za žensko prvotno iz Sirije, Sahar Alghnimi, ki je v ZDA prispela s turistično vizo, da bi videla svojo mater, ki je bila operirana zaradi raka.

Medtem pa CAIR načrtuje še vsaj en protestni shod v Bostonu:

CAIR-jev izvršni direktor John Robbins pravi, da Trump igra na vižo “verskega fanatizma in nestrpnosti” ter da bo na koncu odvrnil ženske, moške in otroke, ki bežijo pred nasiljem in preganjanjem.

Trump hoče vzpostaviti red, migranti – pričakovano – nasprotujejo
Time magazine pa razkriva, da za protesti, ki so se na začetku tedna zgodili v Washingtonu, stoji CAIR: “Demonstracije je organiziral Center za ameriško-islamske odnose kot takojšnji odziv na Trumpove odredbe, ki omejujejo priseljevanje migrantom iz muslimanskih držav in ki si prizadevajo za omejitev nikjer zabeleženega oziroma dokumentiranega priseljevanja v ZDA. Te demonstracije so tudi odgovor na Trumpovo zeleno luč gradnje zidu vzdolž južne meje.”

Napovedujejo tožbe
CAIR pa je na svoji spletni strani že napovedal novinarsko konferenco na svojem sedežu v Washingtonu, na kateri bodo napovedali vložitev zvezne tožbe v imenu več kot 20 posameznikov zaradi spodbijanja odredbe o prepovedi muslimanskega priseljevanja. Novinarsko konferenco bo ta organizacija predvajala tudi v živo preko svoje Facebook strani.

Marjanca Scheicher