Za sodnika, ki je v Braziliji nadzoroval korupcijski škandal, usoden polet z letalom

Brazilski vrhovni sodnik Teori Zavascki umrl v letalski nesreči. (Foto: STA)

Brazilski vrhovni sodnik Teori Zavascki je bil na krovu manjšega letala, ki je strmoglavilo v morje v bližini mesta Paraty na južnem delu dežele Rio de Janeiro. Zakaj je letalo strmoglavilo dva kilometra pred pristajalno stezo, še ni znano.

Brazilski vrhovni sodnik Teori Zavascki je bil na krovu manjšega letala, ki je  strmoglavilo v morje v bližini mesta Paraty na južnem delu Ria de Janeira. Na mesto vrhovnega sodnika ga je  leta 2012 imenovala takratna predsednica Dilma Rousseff. Vodil je sodno preiskavo o korupcijskemu škandalu v zvezi z naftno družbo Petrobas, v katerega naj bi bilo vpletenih več politikov, med drugim tudi nekdanji predsednik Luiz Inacio Lula da Silva.

Brazilski predsednik Michel Temer je razglasil tridnevno žalovanje po letalski nesreči, v kateri je umrl brazilski vrhovni sodnik Teori Zavascki, ki je nadzoroval preiskavo korupcijskega škandala. Letalo je strmoglavilo ob brazilski obali.

B. J., STA

 • Hribouc

  Lepa antikorupcijska smert.
  in kaj pol?

  A zato je NPU Kučanovega Slovenistana v permanentnem in nirvanskem stanju hiberniranja po ukazu Udbokučanistične falange?
  In kaj pol ?

  Kaj bo NPU delal, če pa Kučan osebno in njegov pankrt, F21 nadzoruje 2.TIR že v pripravi projekta?
  In kaj pol?

  Pitanjce boj 1:
  Kako si bosta Kučan Milanče – Plavac , bogaboječi udbovski nadsuperiorni šef vseh časov in zdaj še Vrhovni Nadzornik 2.Proge , razdelila posel v Udbogulagu Slovenistan ?
  Kdo bo kaj, zakaj in kako nadziral?
  Kdo bo koga jebal?
  In kdo bo koga ne-gledal?
  Koliko bo kdo dobil?

  NIČ JASNO:
  A SO TAJNI PREDPISI, ODLOKI IN DELOVNA PRAVILA ŽE SPISANA, PROSIM?

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!