Zadnji hip: Merklova preprečila politično krizo v Nemčiji, dogovor s koalicijo glede migracij je dosežen!

Angela Merkel in Horst Seehofer, ko sta še lahko sodelovala. (Foto: epa)

V Nemčiji so preprečili politično krizo, saj je vladajoča koalicija dosegla “trajno rešitev” za ilegalne migracije, kot je dejal nemški minister za notranje zadeve Horst Seehofer, in se strinjal, da ne bo odstopil. Svoj odstop je namreč ponudil potem, ko so se voditelji držav EU v Bruslju dogovorili za vzpostavitev “nadzornih centrov” za migrante v članicah unije po načelu prostovoljnosti ter centrov za migrante zunaj EU; tudi Merklova je dosegla dvostranske dogovore z več članicami EU o sprejemu v Nemčiji zavrnjenih prosilcev za azil, a to v tistem trenutku ni zadovoljilo Horsta Seehoferja. Zato se je z Merklovo v ponedeljek ponovno sestal. 

“Po intenzivnih razpravah med koalicijo CDU (Krščansko-demokratska unija) in CSU (Krščansko-socialna unija) smo dosegli dogovor, kako lahko v prihodnosti preprečimo ilegalne migracije na meji med Nemčijo in Avstrijo,” je izjavil v ponedeljek zvečer. Seehofer, ki je tudi vodja stranke CSU, je za javnost povedal, da bo še naprej delal kot minister za notranje zadeve, po tem, ko sta stranki dosegli dogovor o migrantih.

Merklova je potrdila, da so dosegli dober kompromis in sporazum, ki bo preprečil vstop v Nemčijo tistim migrantom, ki so bili registrirani v drugi državi. Prav tako bodo iz nadzornih centrov, ki bodo vzpostavljeni v Nemčiji, migrante pošiljali nazaj v države, iz katerih so prišli. “Poleg centrov bo na nemško-avstrijski meji uveden tudi nov mejni režim, ki bo zagotavljal, da bomo preprečili vstop tistim prosilcem za azil, ki so dovoljenje pridobili v drugi državi EU,” je dejala. Tudi Seehofer je zadovoljno dejal, da ga veseli, “da smo dosegli ta sporazum in spet je postalo jasno, da se je vredno boriti. Dogovor izpolnjuje vsa moja pričakovanja”. Za Merklovo je bil sporazum namreč izjemnega pomena, saj če bi Seehofer odstopil, ne bi več imela parlamentarne večine in bi morali izvesti nove volitve, poroča RT.

Nemški notranji minister Horst Seehofer (Foto: epa)

A. G.

 • Morala

  Sama jih je vabila in jim odprla vrata, sedaj bodo pa nasrkale druge države!! Zanima me koliko jih je bilo registriranih pri nas in koliko jih dobimo nazaj?

  • KAPIBARA

   Pozanimaj se za ilegalno ilegalne ilegalce, ki postanejo legalni… !!

 • WatsonForus

  no in kaj na to pravi Fajonka !?

  • Fosa Stefan

   slovence in slovenčke nagovarja fajonka naj jih sprejmejo A FSJSONKA ne bi nobenega, mogoče bi se pa samo njej splačalo, da s svojo ritjo zadovolji par kamelotrajbarjev in ponosna rodi kamelotrajbarja, kučan bo šel za botra

 • Mirko Zidenjsek

  Samo govorimo in govorimo,treba nekaj naredit in resno tistim, ki se tako mocno zavzemajo za te migrante, jim omogociti ,da bi nekako skupaj zaziveli.Vsakemu enega ali dva poslati na dom.Odvisno koliko ima veliko stanovanje.Resno bi bilo trba nekaj narediti v tej smeri.Fafonki pa poslati dva da jo porihtata

 • Maca

  Ta “sporazum” je NOR. To je noro! Narediti je treba tako, kot je to storila Italija – poslati pijavke nazaj od koder so prišle, ali pa jih sploh ne sprejeti, kot so to storile Višegrajske države. Dokler jim bo Evropa nudila zastonj življenje bodo prihajali in zahtevali vedno več. To ni migrantstvo, to je invazija! In Slovenski politiki čakajo, kaj bodo storili njihovi gospodarji v EU, UN,…..
  Pa še to: koliko vojsk ima EU? Ste prebrali sporazum o ustanovitvi EII (kljub temu, da obstaja pred letom ustanovljen PESCO) in sporazum, ki so ga sklenili prejšnji konec tedna?

  • Olga2345

   Cerar jih za Murgle še uvaža s hrvaške! Račun bo treba izstaviti Cerarju, Fajonovi, Vajglu, Kučanu…in vsem levicarskim islamofilom!

 • Anton

  po prebranem, sem ugotovil, no to sem že vedel od samega začetka, da bo Slovenija najebala, zaradi naivne, ups narobe, ni bila naivna politika Cerarja, hudo več, verjamem, da nas je Cerarjeva vlada izdala zaradi svojih lastnih interesov.

  sarkazem press

 • Olga2345

  Dokler se ne bodo znebili Merklove in očistili evropskega parlamenta Sorosovih plačancev, kot sta Junker in Fajonova, ne bo miru!

 • sprehajalec

  #Merklova je potrdila, da so dosegli dober kompromis in sporazum, ki bo
  preprečil vstop v Nemčijo tistim migrantom, ki so bili registrirani v
  drugi državi.#

  kako so cvilili levičarji pri nas, češ, saj nihče pri nas ne ostane….

 • garfi

  dogovor z izdajalsko globalistko
  brco v rit

 • Lisjak

  Vsi ti silni dogovori niso nič drugega,kot en nateg več.

  • Matt von Glanz

   Seehofer ni nateg, zato to ne bo ostalo brez določenih pozitivnih posledic na evropski ravni. In zdaj je Avstrija na vodstvu EU.

 • elh.

  Cerarjevi migranti bodo kmalu spet nazaj, zgleda.

  Pa tako humano so postopali z njimi in usklajeno z EU, ne pa kot kakšen Orban. Vsi so jih hvalili in se čudili takrat, kako dobro delajo, kot je trdil.

  Koliko že jih je bilo? Skratka migrantje s severa, juga, vzhoda in zahoda.
  Koliko je policajev in vojakov v Sloveniji? Manj kot potencialnih migrantov vsekakor.

  No ja, se bomo potem sekirali, ko bodo vsi tu, zdaj si nekateri še ne morejo predstavljat težave, ki jih to prinaša.

  Res pa je, da si tudi jaz ne predstavljam radosti multikultija v vseh razsežnostih, kot trdijo promigrantske stranke in gibanje in skrajno levi komentatorji.

 • xtc

  Pomembna zmaga Seehofer.

 • domovina mili dom

  Torej ludista Hanžka napovedi se bodo uresničile 200 K nomadov je bilo evidentiranih v Slo. Torej iz proračuna bo izteklo:
  200000 nomadov x 1930€=386.000.000,00 na mesec, na leto pa če vam kalkulatorji zdržijo, si sam izračunajte.
  Torej upokojenci navadite se na travo.
  Naj živi levičarstvo.

  • Olga2345

   Bo treba levičarje iz parlamenta ven pometati in jih nagnati skupaj z divjaki!

   • domovina mili dom

    Ne bo lahko, klima-vzdušje širše populacije mora imeti za cilj v pozitivno smer. V tej vlagi pa ima rdeča plesen idealne pogoje za množenje.

 • samotoje

  Merkel je kaput, to je jasno. V Nemčiji bodo v bližnji prihodnosti politiko določale protimigrantsko usmerjene stranke. Ljudje so vedno bolj sovražno nastrojeni proti uvažanju nasilnih primerkov. Torej je Slovenija na robu eksistenčnega propada, če ne bo nova vlada sprejela vrste ukrepov za zaprtje meja za nove migrante in izgon ilegalcev, ki nimajo nikakršne pravice do azila. Če ni že prepozno.

 • garfi

  TO JE GLOBALISTIČNA-TOTALITARNA NWO REVOLUCIJA
  cilj je ukiniti
  meje
  nacionalne države
  narode
  kristjane
  normalnost
  vrednote
  kulturo
  vero ………..
  DESETLETJA TO PRIPRAVLJAJO satanistične elite zla, lokalno naša udbomafija
  RAZLIČNI NARODI ZDRUŽENI !!!!!!!!!!!!!!!
  https://www.youtube.com/watch?v=7SwWfDJheRA
  https://www.youtube.com/results?search_query=nwo

 • Olga2345

  Nemci bodo nezakonite migrante šibali nazaj v države, kjer so le ti najprej prosili za azil! Slovensko zunanje ministrstvo bo prosilo Nemčijo in Avstrijo za pojasnila!???? Kaj jim ni jasno????

 • Olga2345

  Grad gori, grof beži…! Zdaj bodo bežali komunisti skupaj s svojimi gosti!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!