fbpx

Zagovorniki umorov nerojenih otrok v ZDA napadli več kot 20 pro-life organizacij – tudi z molotovkami!

Foto: Printscreen

V zadnjih tednih po ameriških zveznih državah opažajo, da so organizacije, ki zagovarjajo življenje in nasprotujejo umoru nerojenih otrok, postale tarča vandalizma. Do napadov je prišlo, potem ko je v javnost pricurljala informacija, da namerava konservativna večina na vrhovnem sodišču v ZDA poskrbeti za odpravo prelomne odločitve sodišča iz leta 1973, ki je Američankam zagotavljala pravico do splava. 

Neprofitna organizacija Catholic Vote po navedbah ameriškega Breitbarta opaža, da so se radikalni aktivisti, ki se zavzemajo za umore nerojenih otrok, s pomočjo zažigalnih bomb in drugače vandalizirali prek 20 različnih pro-life organizacij. Jezi jih namreč, da v primeru razveljavitve sodbe Roe proti Wadeu zvezna vlada ne bi več ščitila splava. Še vedno pa bi bil ta dovoljen v kar nekaj zveznih državah.

Čeprav je ameriški predsednik Joe Biden vodil kampanjo za enotnost, ni ta zmogel obsoditi niti enega od napadov. Kot da to ne bi bilo dovolj, tudi številne televizijske mreže blizu ameriške elite zavračajo pokrivanje ekstremizma, kot da bi bilo vse v najlepšem redu.

Številni napadi so bili brutalni in vulgarni. “Če splavi niso varni, potem tudi vi niste,” so zapisali vandali na pročelje ustanove Wisconsin Family Action, ki se nahaja v prestolnici zvezne države Wisconsin, Madisonu. Vandali so v soboto povzročili požar v prostorih Gresham Pregnancy Resource Center v Oregonu. Pred tem pa so lomastili tudi po sedežih pro-life skupin v New Yorku in Wisconsinu.

Foto: posnetek zaslona CNN

Še posebej nasilno je postalo po govoru demokratskega senatorja in komentarju županje
Do porasta skrajno levega ekstremizma je prišlo po tem, ko sta demokratski senator Chuck Schumer in čikaška županja iz vrst demokratov Lori Lightfoot pokazala ostro in nasilno retoriko proti tistim, ki imajo drugačna politična stališča. Lightfootova je “LGBTQ+ skupnost pozvala k oborožitvi. Schumer pa je izjavil, da bosta sodnika Neil Gorsuch in Brett Kavanaugh “plačala ceno” za razveljavitev odločitve Roe proti Wadeu. “Ne boste vedeli, kaj vas je prizadelo, če boste sprejeli te grozne odločitve,” je zagrozil.

Prejšnji teden so aretirali osumljenca in ga obtožili poskusa atentata na Kavanaugha. Kandidat za senatorja Arizone Blake Masters je bil v četrtek priča, kako je moški z majico Black Lives Matter domnevno napadel žensko in jo udaril v čeljust. 4. maja je bila katoliška župnija v Denverju v Koloradu vandalizirana “z razbitimi okni in popisana z gesli, ki zagovarjajo splav”, je poročal Washington Times.

Nina Žoher