fbpx

Žalostna novica iz Nemčije: Afganistanski migranti posilili 16-letno dekle

Foto: iStock

Po podatkih nemških medijev sta Afganistanca, prosilca za azil, v bližini migrantskega središča na Bavarskem posilila 16-letno dekle. Tretjemu prosilcu za azil je očitno mimoidoči moški preprečil spolno zlorabo dekleta.

Najstnica se je v bližini središča zadrževala s skupino prijateljev. Vendar je od tam odšla s tremi afganistanskimi migranti, dva moška, stara 27 in 17 let, pa sta domnevno posilila deklico za ograjo pred zapuščeno stavbo. Tudi tretji afganistanski migrant, star 18 let, je poskušal posiliti dekle, vendar ga je mimoidoči zaustavil, poroča RT.

Priča preprečila še tretjo spolno zlorabo dekleta
Kmalu sta prišla na prizorišče policista, ki sta bila v bližini, potem ko ju je poklicala priča, ki je slišala, kako dekle kriči. To je preprečilo, da se je zgodilo še tretje posilstvo, trojica pa se je pognala v beg. Eden izmed policistov je ostal z žrtvijo, medtem ko se je drugi osredotočil na sledenje napadalcem. Policisti so jih začeli iskati s helikopterji in jih nato tudi aretirali. Osumljena 27- in 17-letna storilca ostajata v priporu, tretjega pa so izpustili, ko je sodnik presodil, da ne predstavlja nadaljnje grožnje.

V prvi polovici leta se je številno spolnih napadov povečalo za 48 odstotkov
Županja Höhenkirchen-Siegertsbrunn Ursula Mayer je incident opisala kot “grozljiv” in dodala, da so bile njene prvotne informacije, da so bili trije moški vinjeni. Vendar pa policija ni potrdila, da je bilo temu tako.

Po podatkih bavarskega ministra za notranje zadeve Joachima Hermanna se je število spolnih napadov v državi v prvi polovici leta povečalo za 48 odstotkov. Navedel je statistične podatke, ki kažejo tudi na to, da se je številno spolnih napadov, v katerih so osumljenci migranti, povečalo za 91 odstotkov.

D. Š.