fbpx

Žalostno: Na bangkoški tržnici le nekaj dni pred božičem našli zapuščenega dojenčka – starša naj bi ga zapustila po tem, ko sta se sprla!

Slika je simbolična (Foto: Twitter)

Prejšnji četrtek je prebivalce v bližini bangkoške tržnice okoli 11. ure zvečer zbudil jok dojenčka, ki je bil zapuščen. Starša naj bi ga po sporu zapustila na mizi, kjer se sicer prodaja kokosova voda, deček pa naj bi bil po poročanjih medijev zdrav.

V Bangkoku na Tajskem so na tržnici rešili 2 tedna starega dojenčka, ki naj bi ga starša tam zapustila po tem, ko sta se sprla. Prebivalce je v četrtek okrog 11. ure zvečer zbudil jok, dojenčka pa so na mizi, kjer se sicer prodaja kokosova voda, našli zavitega v odejo z motivom Miki miške po tem, ko so vsi prodajalci že odšli domov. Dečka so oskrbeli reševalci ter ga odpeljali v bližnjo bolnišnico, kjer so ugotovili, da je zdrav, kot je povedal reševalec Rakkanna Nakanrak iz Por Teck Thung Foundation, pa naj bi bil star med 10 in 20 dnevi. Kot še poroča Daily Mail, je omenjeni reševalec za medije povedal: “Dojenček je bil zavit v odejico in je imel oblečeno le pleničko. Zraven so bile torbe s stekleničkami, odejicami in losjonom. Ne vem, koliko časa je čakal, a nekdo ga je zapustil z vsemi pripomočki, ki so potrebni, da se zanj poskrbi.”

Dojenček bo božič preživel v otroški bolnišnici, če ga tja nihče ne pride iskat, bo moral v sirotišnico
Policija dogodek preiskuje in priče so povedale, da so pred tem videle moškega in žensko z dojenčkom, ki sta se sprla. Dojenček bo božič preživel v otroški bolnišnici, kjer zanj skrbijo medicinske sestre, če ga nihče ne pride iskat, pa bo moral oditi v sirotišnico. Tiskovni predstavnik policije okrožja Phra Kanong je vse to potrdil: “Priče so povedale, da so pred tem videle spor med moškim in žensko. Pregledujemo posnetke nadzornih kamer, da bi identificirali osumljenca, ta pa bosta obtožena zapustitve dojenčka. Velika sreča je, da so ga našli.”

J. Ž.