Žalostno odkritje: v skladišču pokopališča našli mumificirano deklico, za katero ni vedel prav nihče

Foto: YouTube

Upravitelj pokopališča Santa Maria dei Roitoli v sicilijanskem mestu Palermo, Cosimo De Roberto, si zagotovo ni mislil, da bo med brskanjem v skladišču odkril mumificirano telo deklice. 

Na glavi mumificiranega trupelca je mogoče videti venec z rožami, oblečena je v starinsko obleko. Na leseni škatli, v katero so bili dekličini poslednji ostanki spravljeni, je bil pritrjen listič, na katerem je pisalo ime mesta San Prospero in datum 25. september 1977. Ni še jasno, kako je mumificirano telo končalo v skladišču pokopališča in kdo je tisti, ki je deklico mumificiral, a poraja se nekoliko teorij glede tega.

Foto: YouTube

V arhivih ni zapisov o njej
De Roberto je povedal, da je od zgodovinarja slišal, da naj bi eden izmed pokopaliških duhovnikov, oče Calafiore, leta 1999 domnevno prinesel mumijo deklice na pokopališče iz nekega samostana. V arhivih pokopališča ni sicer nikjer zaslediti zapisov o pokopu neimenovane deklice. Mrtvaški oglednik je po analizi prišel do zaključka, da deklica res ni umrla pred nedavnim, ampak v poznem 19. stoletju, poroča 24 sata.

Cosimo de Roberto, ki je truplo tudi odkril, je za italijanske medije povedal, da je zdaj na potezi državno tožilstvo, ki bo odločilo, kako ravnati v prihodnje, povedal pa je, da so deklico zaenkrat poimenovali Nimfa, da ne bodo o njej govorili le kot o mumiji.

N. Ž.

 • RATATA

  Rože so zihr naravne.

  • Ana Job

   Na Siciliji je vse mogoče, tja hodi murgeljski škrat dopustovat, ziher je imel prste zraven. ;-)

  • alojz

   Ne, plastične so. Iz zgodnjih začetkov 19 stoletja. Hm.

 • škale

  oh, to ni nič, na Irskem so našli v greznici samostana 800 otroških trupelc, samo niso tako mediagenična

  • RATATA

   Škale, tebe so verjetno petinštirideset let kot najstnika spolno zlorabljali,
   potem si se pa pri petnajstih vpisal h komunistom,
   da lahko prejemaš borčevsko penzijo.

  • Ana Job

   Nune na Irskem so slovele, kot zelo okrutne, sem gledala film, enako so se izživljali v Španiji.

   • Olga_10

    Hujši kot partizanski revolucionarni komunistični zločinci, ni mogel biti nihče!

    • BIG MAMA

     Res je!

    • Bozz

     Isti, samo na ateistično-komunistični strani. Oboji so grozovito pobijali, vsak v svojem obdobju.

     Poglej si malo naprave inkvizicije za mučenje, boš padla v nezavest.

     • Bloški Tonček

      Marsikdo pozab, da je bilo mučenje včasih del normalnega sodnega postopka (uporablal so ga vsi) in da je bila inkvizicija še dokaj človeška. Za primer imaš tukaj dve meni osebno najhujši metodi.
      https://en.wikipedia.org/wiki/Brazen_bull
      https://en.wikipedia.org/wiki/Lingchi

      Če ti to ni dovolj, poglej malo, kaj so počeli Indijanci, predvsem Komanči (Comanche indians) ki so bili tudi eksperti v mučenju, da o Aztekih ne govorim. Znan je tudi Vikinški krvavi orel (Bloody eagle) in sploh ideje naših komunistov (naj poudarim, po koncu “mračnega srednjega veka”!).

      Glede inkvizicije pa:
      The jails of the Inquisition were no worse than those of secular authorities, and there are even certain testimonies that occasionally they were much better.[81]

      Lea estimates that between 1575 and 1610 the court of Toledo tortured approximately a third of those processed for heresy.[82] In other periods, the proportions varied remarkably.

      As with all European tribunals of the time, torture was employed.[83][84] The Spanish inquisition, however, engaged in it far less often and with greater care than other courts.[83][85] Historian Henry Kamen contends that some “popular” accounts of the inquisition (those that describe scenes of uncontrolled sadistic torture) are not based in truth. Kamen argues that torture was only ever used to elicit information or a confession, not for punitive reasons.[86]

      .
      Although the Inquisition was technically forbidden from permanently harming or drawing blood,[84] this still allowed several methods of torture. The methods most used,AND COMMON IN OTHER SECULAR AND ECCLESIASTICAL TRIBUNALS were garrucha, toca and the potro.

      Pa še malo statistike:
      García Cárcel estimates that the total number processed by the Inquisition throughout its history was approximately 150,000; applying the percentages of executions that appeared in the trials of 1560–1700—about 2%—the approximate total would be about 3,000 put to death. Nevertheless, it is likely that the toll was higher, keeping in mind the data provided by Dedieu and García Cárcel for the tribunals of Toledo and Valencia, respectively. It is likely that between 3,000 and 5,000 were executed.[108]

      To so bili piščančki proti idejam “razsvetljenih ljudi” kasneje v zgodovini. Pa ne da jih opravičujem, marsikdaj so to delali za lastno korist in jaz ne vidim smisla in potrebe po ubijanju heretikov (saj bi navsezadnje jaz prišel na vrsto slej ko prej), vendar je očitno protikatoliško preganjanje in pretiravanje ter popoln spregled Zeitgeista…

    • Valter BraniSlav

     Olgistke in Olgisti ZDRUZITE se

   • samsara

    V Španiji pa so pod Francom sodelovalie pri krajah novorojenčkov v porodnišnicah, skupaj z ostalimi vpletenimi. Precej množičen pojav naj bi bil to.

   • Valter BraniSlav

    Ana Job z novo sliko?
    Te je Svedska manekenka tozila?

  • Olga_10

   Tarantela?

 • samsara

  Produkt greha kakaga farja…

  • Bozz

   Namesto, da bi se poročili in imeli eno ženo kot pravi Sveto pismo in kot so pokazali reformatorji 500 in več let nazaj, ampak RKC ne sledi Svetemu pismu ampak starim poganskim izročilom in tudi zaradi pohlepa, da nobeden ne more dedovati premoženja in posestva, ko duhovnik umre in vse ostane v rokah RKC.

   Geneza 2
   18 GOSPOD Bog je rekel: »Ni dobro za moškega, da je sam; naredil mu bom pomoč, ki mu bo primerna.

   Vsak, ki je bil kdaj daljše obdobje sam (brez ženske oz. žene) ve, da je to prava muka in iz tega se porodi mnogo grehov in izprijenosti. To da RKC to počne svojim duhovnikom je seveda še en jasen dokaz več, da ni krščanska, ampak ANTIKRŠČANSKA. Apostol Peter je bil namreč oženjen!

   Matej 8
   14 Ko je Jezus prišel v PETROVO HIŠO, je videl, da mati NJEGOVE ŽENE leži in ima vročico.

   1 Timotej 3
   2 Zato mora biti ŠKOF brez graje, MOŽ ENE ŽENE, trezen, razumen, urejen, gostoljuben, zmožen za poučevanje;
   3 nikakor ne pijanec in pretepač, ampak prijazen. Ne sme biti prepirljiv in lakomen po denarju.
   4 Svoj dom mora dobro voditi, NJEGOVI OTROCI mu morajo biti podrejeni in v vsem spoštljivi.

   Titu 1
   6 STAREŠINA mora biti neoporečen, MOŽ ENE ŽENE, NAJ IMA verne OTROKE, take, ki jim ni mogoče očitati razuzdanosti ali nepokorščine.

   1 Timoteju 3
   12 Diakoni naj bodo MOŽJE ENE ŽENE, taki, ki dobro vodijo SVOJE OTROKE in svoj dom.

   Tako preprosto je to, SAMO SVETO PISMO JE TREBA ODPRETI.

   • Franc Šink

    Ti si verjetno Jehova priča.

   • Bloški Tonček

    Ne zaleti se prehitro, so tudi jasni stavki v drugo smer, pa tudi Pavel piše, da je bil sam samski, kot piše v prvem citatu. Drug citat pa sem dodal zato, da ti pojasnim eno izmed pomembnejših razlik med Rimokatoličani in Muslimani. Korana ni dovoljeno interpretirati, saj je beseda za besedo prišla od Alaha (če to verjameš), medtem ko so bili pisci Svetega pisma navdihnjeni s strani svetega duha in jih je tudi skupnost spoznala kot take.
    Slabo da uporabljaš samo dele Svetega pisma, ki podpirajo tvoj point, ostale pa zanemarjaš…

    1 Kor 7,1-16
    1 Zdaj pa k vprašanjem iz vašega pisma. Za človeka je dobro, da se ženske ne dotika. 2 Ker pa obstaja nevarnost nečistovanja, naj ima vsak svojo ženo in vsaka naj ima svojega moža. 3 Mož naj ženi izpolni dolžnost, prav tako tudi žena možu. 4 Žena nima oblasti nad svojim telesom, marveč mož, enako pa tudi mož nima oblasti nad svojim telesom, marveč žena. 5 Ne odtegujta se drug drugemu, razen morda za nekaj časa, in sicer sporazumno, da se bosta lahko posvetila molitvi. Potem pa bodita spet skupaj, da vaju zaradi vajinega pomanjkljivega samoobvladovanja ne bi skušal satan. 6 To pravim iz prizanesljivosti, ni pa ukaz. 7 ŽELEL BI, DA BI BILI VSI LJUDJE TAKI, KOT JAZ. Toda vsak ima svoj milostni dar od Boga, eden tako, drugi tako.
    8 Povem pa samskim in vdovam, da je zanje dobro, če ostanejo kakor jaz. 9 Če pa se ne morejo obvladati, naj se poročijo, ker je boljše skleniti zakon kakor plameneti. 10 Zakoncem pa naročam – ne jaz, temveč Gospod – naj se žena ne loči od moža. 11 Če se že loči, naj ostane neomožena ali naj se z možem spravi. Tudi mož naj žene ne odpušča. 12 Drugim pravim jaz, ne Gospod: če ima kak brat neverno ženo in je ta voljna živeti z njim, naj je ne odpušča, 13 in če ima kakšna žena nevernega moža, pa je ta voljen živeti z njo, naj moža ne odpušča. 14 Neverni mož je namreč posvečen po ženi in neverna žena je posvečena po vernem možu. Sicer bi bili vaši otroci nečisti, tako pa so sveti. 15 Če pa se neverni hoče ločiti, naj se loči. Brat ali sestra v takih primerih nista suženjsko vezana. Bog vas je namreč poklical k miru. 16 Kaj veš, žena, če boš rešila moža, kaj veš, mož, če boš rešil ženo?

    1 Kor 14,33-38
    Kakor v vseh Cerkvah svetih 34 naj žene tudi v vaših Cerkvah molčijo. Ni jim namreč dovoljeno govoriti, ampak naj bodo podložne, kakor pravi tudi postava. 35 Če pa se hočejo o čem poučiti, naj doma vprašajo svoje može, ker bi bilo sramotno, če bi žena govorila v Cerkvi. 36 Mar od vas izhaja Božja beseda? Je morda dospela samo do vas?
    37 Če kdo misli, da je prerok ali da je duhoven človek, naj jasno spozna, da je to, kar vam pišem, Gospodova zapoved. 38 Če pa kdo tega ne spozna, tudi on ni spoznan.

    • “Slabo da uporabljaš samo dele Svetega pisma, ki podpirajo tvoj point, ostale pa zanemarjaš…”
     Saj kaj več od pljuvanja po vsem, kar je katoliškega in kopiranja odlomkov iz Svetega pisma ne zna.
     Za obrekovanje katolikov ZLOrablja Božjo besedo, kar je bogokletno.

    • Matt_von_Glanz

     kaj pa 2Kor7,9:
     Pavel: … naj se poročijo, ker je boljše skleniti zakon kakor plameneti. ??
     Zato ker so nekaj časa plameneli, so pozneje nekateri postali homoti in pedofili. Tonček, ni celibat Božja zapoved in ti to dobro veš. Aneda?

     • Bloški Tonček

      Ja, sej to je moj point… Če ga plamtiš, se poročiš. Če pa si zmožen živeti brez tega, pa imaš možnost biti duhovnik. Le oboje skupaj ne gre, kar je po eni strani logično – če želiš ljudi, ki bodo neustrašno in neutrudno širili božjo besedo ter delali v blagor božjega ljudstva, potrebuješ ljudi, ki nimajo deljenih lojalnosti.

     • Matt_von_Glanz

      Pridi enkrat med evangelijske kristjane, recimo k nam. Boš videl, da to res obstaja.

     • Bloški Tonček

      V tem sem malce nejevernega Tomaža pa vendar: ko pridejo trdi časi, bom pozoren tudi na obnašanje Evangaličanov. Zlato se prečisti v ognju…

     • Matt_von_Glanz

      Brez zamere, prijatelj. V tvojem pisanju vidim vatikansko avtoritarnost. Jaz bi na vašem mestu ukinil malikovanje mrtvih, angelov in Marije – da sploh lahko rečete, da ste Jezusovi učenci. Poglej, kaj je angel rekel Janezu v Razodetju 22,9. Na to mi odgovori. Ošlak je rekel: kdor je prebral Biblijo, ne more več biti katoličan. Trda beseda, kdo jo more poslušati?
      BTW, evangleijski kristjani nismo isto kot evangeličani.

     • Bloški Tonček

      Oprosti, nisem vedel, da ste svoja cerkev, nisem še slišal za vas. Ja, sem Rimokatoličan, kar se seveda pozna v mojih komentarjih, saj so odraz mojega mnenja. Glede čaščenja pa: sicer ne morem reči, da sem izobražen teolog, vendar je, kolikor vem, (potrjeno tudi s strani domačega župnika) čaščenje angelov, svetnikov in tudi Marije ni namenjeno neposredno njim (to bi bilo malikovanje), temveč so posredniki tvojih prošenj (molitev)
      Bogu (t.i. priprošnjiki) in je to bolj uporaba “vez”… Se pravi da še nekdo v nebesih prosi zate.

     • Matt_von_Glanz

      Hja, res je malikovanje, če je namenjeno njim. Pa si šur, da večina katolikov res ne časti njih, ampak Boga prek njih? In Marija soodrešenica … Sv. Ive na CRO je bil tako popularen svetnik, da iz tistega časa izhaja fora, da nekdo kleči in moli: Jezus, prosi sv. Iveta, ka mi pomogne …
      Biblično gledano – ali človek sploh rabi kakšnega posrednika po tem, kar je Jezus storil za njega?
      Heb 8, 1-2
      No, vseeno, vesel sem, da je tukaj kak veren kristjan … bb

  • Če bi bila produkt greha, je najbrž ne bi balzamirali. Očitno je imela višje kreposti.

 • Rožle

  Našim pasjejebcem je tudi potrebno kletne prostore premetat …

 • samsara

  Bi sklepal ja :-)

 • Bozz

  Ja, tudi RKC ima svojo hollywood propagando.

  • BIG MAMA

   Jaz trenutno spremljam samo propagando za kreme proti celulitisu!

 • Valter BraniSlav

  Deklico je pidtaknil zlobni zvepleni 171cm
  On je vedno kriv za vse!!!

 • Silka

  Bog ve kakšna je usoda tega dekletca. Naj počiva v miru. Pri usodi tega bitja pa tudi “seciranje” Svetega pisma ni potrebno.

 • Matt_von_Glanz

  Je še kdo mislil, da so to našli na Žalah?? to so fake naslovi.

  • MEFISTO

   So ti prišle Žale na misel zaradi siciljanskega okolja?

   • Matt_von_Glanz

    O, teach me, master!

  • Silka

   To mislijo takšni kot si ti, da se vse vrti okoli njih in Ljubljane

   • Matt_von_Glanz

    O, teach me master!