fbpx

Zamaskiranec skušal s samostrelom umoriti kraljico Elizabeto II.

Samostrelec naj bi skušal umoriti britansko kraljico Elizabeto II. (Foto: youtube, epa)

Iz Velike Britanije poročajo o poskusu atentata. Moški naj bi s samostrelom poskušal umoriti kraljico Elizabeto II. Šlo naj bi za maščevanje za masaker v Amritsarju v Indiji leta 1919, ko so britanski oblastniki postrelili na stotine domačinov. 

Osumljenec naj bi držal črn samostrel in s popačenim glasom grozil v kamero. Jaswant Singh Chail je vnaprej posnet videoposnetek naložil na Snapchat ob 8.06 na božični dan, 24 minut pred policijsko aretacijo moškega na območju gradu Windsor, poroča Daily Mail.

Moški, med prijatelji poznan kot Jas, je s filtrom popačil svoj glas. Obenem je svoj obraz skril za posebno kapuco in masko. Posluževal se je obleke, za katero se je navdušil v filmu Vojna zvezd. V videoposnetku navaja, da obžaluje to, kar je in kar še bo naredil.

Kot pravi, bo skušal umoriti kraljico Elizabeto II., pripadnico kraljeve družine. Navaja, da je to maščevanje za vse umrle v pokolu Jallianwala Bagh leta 1919. Šlo naj bi za maščevanje, ker so bili ubiti, ponižani in zapostavljeni zaradi svoje rase.

To je bil pokol, v katerem so britanske sile pomorile 379 protestnikov in jih 1200 ranile
Povedal je, da je tudi sam indijskega rodu, za vzor pa naj bi si izbral zlobnega junaka iz Vojne zvezd. V pokolu Jallianwala Bagh ali pokolu v Amritsarju so britanske sile v Indiji ubile 379 protestnikov in jih 1200 ranile. 

Domen Mezeg