fbpx

Zametki tretje svetovne vojne? Severna Koreja grozi z jedrskim uničenjem Južne Koreje

Foto: STA

Severna Koreja je v stanju najvišje pripravljenosti. Oblasti v Pjongjangu pričakujejo, da bodo Združene države Amerike napadle njihovo ozemlje. Severnokorejske oblasti so pripravile seznam tarč, ki jih bo država napadla v primeru vojne z ZDA.

V primeru opozorilnega napada ZDA na Severno Korejo bodo ‘rdeči’ Korejci najprej uničili ameriške postojanke v Osani, Kunsanu in Pyeongtaeku. Prav tako bodo uničili predsedniško palačo v Seulu. Predstavnik Severne Koreje je dejal, da bo palača “v minutah spremenjena v prah”.

Napadli bodo tudi letalonosilko
Zelo visoko na seznamu ciljnih tarč je tudi ameriška letalonosilka Carl Vinson. Predstavniki generalštaba korejske ljudske vojske so dejali, da naj bo vsem agresorjem jasno, da se bo Severna Koreja proporcionalno odzvala na vse napade in provokacije. Ameriška televizija NBC je pred dnevi poročala, da so Združene države Amerike več kot zmožne izvesti preventivni napad na to komunistično kraljestvo. Najverjetneje se bo to zgodilo, če bo Pjongjang izvedel šesti jedrski poskus. A to ne ustavi diktatorja Severne Koreje Kim Džong Una. Ta je naslednji jedrski poskus napovedal za 15. ali 16. april.

A. R.