fbpx

Zaradi kabotaže zasegli letalo srbske družbe, s katerim je potoval znani nogometaš Real Madrida Mateo Kovačić

Simbolična slika (Foto: iStock)

Carina je zasegla letalo srbske družbe, s katerim je v Zagreb prispel hrvaški nogometaš, ki igra za Real Madrid – Mateo Kovačić, v spremstvu žene Isabele.

Hrvaški cariniki so zaplenili letalo srbske letalske družbe, ki je v soboto popoldan priletelo iz Madrida v Zagreb, v njem pa sta bila hrvaški nogometaš, ki igra za Real Madrid, Mateo Kovačić z ženo Isabelo.

Letalo zasegli zaradi kabotaže
Lastnica letalske družbe Infinity Aviation Milica Jovanović je dejala, da je carinska služba zasegla letalo Cessnu Citation CJ1 zaradi obtožb o kabotaži, ker je letalo v lasti srbske letalske družbe, letelo pa je med dvema mestoma na območju EU, kar je prepovedano za prevoznike zunaj Unije.

Jovanovićeva opozarja, da je to letelo med dvema mestoma znotraj EU in ne znotraj Hrvaške, zaradi česar ne gre za kabotažo. Poudarila je tudi, da so njihova letala do zdaj že 15-krat letela na relaciji Madrid – Zagreb in da doslej nikoli ni bilo težav. Zdaj pa je pilot pridržan in ga bodo izpustili le ob plačilu varščine v višini 6000 kun (800 evrov).

Lastnica še navaja, da so bili številni srbski letalski prevozniki iz istega razloga pridržani na Hrvaškem, vključno z Air Pinkom.

D. Š.