Zaradi kabotaže zasegli letalo srbske družbe, s katerim je potoval znani nogometaš Real Madrida Mateo Kovačić

Simbolična slika (Foto: iStock)

Carina je zasegla letalo srbske družbe, s katerim je v Zagreb prispel hrvaški nogometaš, ki igra za Real Madrid – Mateo Kovačić, v spremstvu žene Isabele.

Hrvaški cariniki so zaplenili letalo srbske letalske družbe, ki je v soboto popoldan priletelo iz Madrida v Zagreb, v njem pa sta bila hrvaški nogometaš, ki igra za Real Madrid, Mateo Kovačić z ženo Isabelo.

Letalo zasegli zaradi kabotaže
Lastnica letalske družbe Infinity Aviation Milica Jovanović je dejala, da je carinska služba zasegla letalo Cessnu Citation CJ1 zaradi obtožb o kabotaži, ker je letalo v lasti srbske letalske družbe, letelo pa je med dvema mestoma na območju EU, kar je prepovedano za prevoznike zunaj Unije.

Jovanovićeva opozarja, da je to letelo med dvema mestoma znotraj EU in ne znotraj Hrvaške, zaradi česar ne gre za kabotažo. Poudarila je tudi, da so njihova letala do zdaj že 15-krat letela na relaciji Madrid – Zagreb in da doslej nikoli ni bilo težav. Zdaj pa je pilot pridržan in ga bodo izpustili le ob plačilu varščine v višini 6000 kun (800 evrov).

Lastnica še navaja, da so bili številni srbski letalski prevozniki iz istega razloga pridržani na Hrvaškem, vključno z Air Pinkom.

D. Š.

 • RATATA

  Korajžni kroati se qurćijo pred ruskimi sestriči Srbi, da bi se izkazali pred ameri in vatikanci.

  • Rožle

   Srbi so pa potomci Croatov …

   • sprehajalec

    Pravzaprav sem nekoč zasledil zelo verjetno teorijo, da gre za eno ime, vendar dialektalno različno izgovorjeno. Seveda si je pleme podredilo in asimiliralo na Balkanu živeče Slovence, pojmovane v širšem smislu, kot danes.

    SRB = HRB, z betatizmom, najlažje pa pojasniš z Hrbet Srbi. Oziroma satemska in kentumska.

   • RATATA

    Da te ne bodo Srbi slišal(!)… bo hudič. Niso njihovi potomci.
    V knjigi hrvati u svetlu historijske istine piše Psunski, da so tiste učbenike iz let 1940, 1941 odkupovali nazaj, ko je to o njihovem iranskem poreklu pisalo.
    Porfirogenet je v kroniki pisal o prihodu obojih na Balkan v istem obdobju (to je analiziral Bogo Grafenauer) http://www.historiografija.hr/hz/1952/HZ_5_2_GRAFENAUER.pdf
    Toda tistih hrvatov že davno ni več, tile, razporejeni po Vojni Krajini, ki sebi zdaj pravijo hrvati so politična tvorba fanatičnih genocidnih branilcev rkc pred pravoslavjem in islamom.

 • Peter

  Milica Jovanović, lastnica letalske družbe?
  Pa gdje si saraorac, nimaš nit ćoln na Lublanc, kamoli avijon, de?
  Vajenc sluvenski, no.

 • sprehajalec

  Cessna citation je majhen poslovni avion, tudi družba je ena od neštetih, ki so poskusile s tem poslom. kar nekaj jih je bilo v Sloveniji v preteklosti, z letalom ali dvema, na lizing ali najem.

  • Peter

   Ja, in vse so nekaj dobro pokasirale in izginile, pa če me spomin ne vara, so se lastniki vsi pisali nekaj na ić, no.
   Niša za mafijoze, no.

 • Peter

  Slika je pa simbolični 757, če se ne motim, no.

 • Vrhovni sodnik

  Malo v pomoč , Srbi in Hrvati so oboji Sarmati , oboji pleme Alani, prvi so rod Serboi drugi pa rod Croati. Croati so prišli k nam, ko so jih Karantanci najeli za boj proti Avarom v 6 st., Serboie je najel Bizantinski cesar v 8 st. . Ko so Karantanci premagal Obre so se Croati prvotno naselili v Sesku ( današnjem Sisku ) v kraljestvu Slovenijah, vendar so kmalu od tam odšli na območje današnjega Knina in Gozda ( današnji Gvozd ) in se od tam počasi širili, najprej so ukradli od banovine Dalmatia Zadar z okolico , ko so bežali pred prodorom Turkov, so se zatekli v Regnum Slovenijah in v 200 letih ukradli še to kraljestvo Slovencem.
  Originalni grb Hrvatov je bil šahovnica, samo je bil modro bel.

  • Neznani

   ITAQ, ++++++++++++++++++++++++ čista + 10.

 • xtc

  Kabotaža je pogost prekršek tudi med avtoprevozniki-seveda dumping cene.