fbpx

Zaradi migrantov bo šlo v uničenje kar 47 ton čebule …

Foto: iStock

Odkritje več kot 20 migrantov različnih nacionalnosti, ki so se skrivali v transportnih vozilih v britanskem pristanišču Port of Poole, je v okviru dveh ločenih incidentov terjalo uničenje 47 ton čebule, saj je bila ta zaradi njihove prisotnosti kontaminirana. 

Policisti so bili ob odkritju migrantov prisiljeni v uničenje velike količine čebule, saj je bila ta kontaminirana med tranzitom. V tovornjakih so namreč po navedbah Voice of Europe naleteli na migrante z albanskim, iranskim, iraškim in afganistanskim državljanstvom, ki so na nezakonit način poskušali vstopiti v Veliko Britanijo.

Foto: iStock

Najprej so policisti naleteli na migrante v pošiljki 23 ton čebule, v nedavnem primeru pa je tovor vseboval kar 24 ton čebule. Policisti, ki so migrante odkrili, so v izjavi za javnost poudarili, da bo nujno prišlo do uničenja kontaminirane čebule, da ta ne bi slučajno pristala na trgovinskih policah, restavracijah in pri distributerjih. Ocenjuje se, da naj bi s tem nastala škoda v višini 35 tisoč angleških funtov.

N. Ž.