fbpx

Zaradi migrantov v Bihaću in Veliki Kladuši vse slabše varnostne razmere, vrstijo se vlomi in pretepi

Migranti v Veliki Kladuši.

Če se ne bo nekaj storilo za hitro rešitev nastanitve migrantov, bomo težko zagotovili varnost. Takšno sporočilo je prišlo iz policije v zvezi z namestitvijo migrantov v Veliki Kladuši ter Bihaću. Razen policije naj bi se z migranti ukvarjali zgolj Rdeči križ in nekaj nevladnih organizacij.

Kot opozarjajo, se bo zadeva zaostrila, ko bosta prišla zima ter deževno vreme, nihče pa ne ve, kaj se bo takrat zgodilo z migranti, ki prebivajo v šotorih ter v neurejeni zgradbi dijaškega doma v Bihaću. Med migranti se je tako že razširil kriminal, saj so v zadnjem času registrirali 39 kriminalnih dejanj, samo pretekli konec tedna jih je bilo v Bihaću devet. Dogajale so se kraje in fizični obračuni, vse več pa je tudi vlomov v hiše in stanovanja. Situacija je vse težje obvladljiva.

Rdeči križ je že na začetku poletja predlagal zaprtje meje s Srbijo in Črno goro, ugotovitev identitete prav vsakega ilegalnega migranta in odvzem njihovih biometričnih podatkov. Po identifikaciji pa jih je potrebno vrniti nazaj v njihove države in poskrbeti za resnične begunce.

Demokracija