fbpx

Zaradi nadaljevanja množičnih migracij so se identitarci odzvali z vnovično misijo v Pirenejih

Foto: Printscreen

Migracije na Sredozemlju se nadaljujejo. Najbolj obremenjena je zaenkrat Španija. V tem letu prispelo že 2.151 migrantov v Evropo. Francija je začasno zaprla mejni prehod s Španijo. Generacija identitete se je odpravila na misijo v Pireneje, da bi preprečila nezakonite migracije. Nevladniki pa medtem še kar uvažajo migrante.

Množične migracije v Evropo se nadaljujejo tudi v letu 2021, kljub še vedno trajajoči krizi, ki jo je povzročil kitajski virus. Sredozemska migrantska pot ostaja odprta. Letos je tako v Evropo preko Sredozemlja prispelo že 2.151 migrantov. Od tega jih je velika večina, 1.971, prispelo po morju in le 180 po kopenski poti. Največ jih je prispelo do sedaj v Španijo, in sicer 1.433, medtem ko jih je prispelo v Italijo 500 in v Grčijo 218. Sredozemske evropske države ostajajo tako najbolj obremenjene, migranti pa se ob prihodu v Evropo poskušajo pretihotapiti v druge evropske države, predvsem v Francijo. Zaradi strahu pred novimi možnimi terorističnimi napadi in pa zato, da bi preprečila pritok nezakonitih migrantov, ki so prispeli v Španijo, je Francija v začetku novega leta za nedoločen čas zaprla mejni prehod Port Portillion s Španijo, ki se nahaja v Pirenejskem gorovju. Na dogajanje so se odzvali tudi francoski identitarci, ki so se nemudoma napotili v Pireneje, kjer so opazovali manjše gorske mejne prelaze in o morebitnih nezakonitih prehodih obveščali policijo. Prav tako pa se na nove misije pripravljajo tudi razni samooklicani humanitarci, ki s svojimi aktivnostmi omogočajo varen prihod migrantov v Evropo, ter služijo globalističnim interesom.

Generacija identitete znova brani Evropo
Potem, ko se je francoski departma Haute-Garonne, ki se nahaja v regiji Jug-Pireneji, torej v jugozahodni Franciji, odločil zapreti mejni prehod s Španijo zaradi preprečevanja nezakonitih migracij in novih možnih terorističnih napadov, se je na dogajanje odzvala tudi sicer francoska podružnica evropskega gibanja Generacija identitete z novo misijo “Branimo Evropo”, ki se je začela 18. januarja. Francoski mediji poročajo, da se je približno trideset identitarcev v terenskih vozilih, na katerih piše “Defend Europe”, oziroma Branimo Evropo, napotilo v Pireneje. Na svoji spletni strani so francoski identitarci obvestili javnost, da so se odločili za novo misijo zaradi velike grožnje nezakonitih prihodov islamistov v Francijo, ter da njihovi člani izvajajo nadzor na gorskih prelazih v bližini meje, ter o morebitnih nezakonitih prehodih obveščajo policijo in žandarmerijo. S tem želijo preprečiti kopičenje nezakonitih migrantov in zagotoviti njihovo deportacijo. Samo opazovanje mejnih območij v Pirenejih kjer bi lahko prišlo do nezakonitih vdorov v državo je potekalo s pomočjo posameznih patrulj peš in v terenskih vozilih, ki so opazovale dogajanje, pa tudi z droni, ki so identitarcem omogočali pokrivanje večjega področja.

Foto: Printscreen

“Na mejni prehod smo se napotili, da bi zagotovili popolno zaprtje meje in pomagali policiji”, je za francoske medije izjavila predstavnica gibanja Thaïs d’Escufon. Misija identitarcev v Pirenejih je sicer trajala le nekaj dni, z njo pa so želeli opozoriti tudi na splošno problematiko množičnih nezakonitih migracij in se prepričati na lastne oči ali se ukazi glede zaprtja meje dejansko upoštevajo na terenu. Glede tega je d´Escufon poudarila, da ob njihovem prihodu na mejno območje ni bilo nikjer opaziti niti enega policista, ki bi dejansko varoval mejo, kljub odločbi o popolnem zaprtju prehoda za vse pešce in za vozila. Kljub temu, da so identitarci ob začetku misije “Pireneji” jasno povedali, da je njihov namen le opazovanje in obveščanje policije o nezakonitih dejavnostih, kar bi morala biti konec koncev pravica in dolžnost vsakega državljana, so se osrednji mediji razpisali o “militantni skrajni desnici”, ki naj bi želela vzeti pravico in zakon v svoje roke. Zaradi teh poročil, pa tudi zaradi razburjenja nekaterih levičarskih politikov in predstavnikov lokalnih oblasti, je žandarmerija preverila početje identitarnih aktivistov. Ob tem so pripadniki žandarmerije pridržali nekaj nezakonitih migrantov, potem ko so jim identitarci povedali kje točno se nahajajo. Sicer je misija “Pireneji” že tretja v vrsti identitarnih misij pod sloganom “Branimo Evropo” in prva, ki je organizirana samo na nacionalni stopnji. Generacija identitete je že leta 2017 organizirala tovrstno mednarodno misijo, ko so se predstavniki različnih podružnic skupaj odpravili na Sredozemsko morje, da bi preprečevali tako nezakonite migracije, kot tudi tihotapljenje ljudi. Leta 2018 pa so prav tako na mednarodni stopnji identitarci organizirali drugo misijo na italijansko-francoski meji v Alpah kjer so, kot v Pirenejih, opazovali premike nezakonitih migrantov.

Obramba lastne domovine postaja zločin
Ne glede na to, da je šlo pri njihovem početju pravzaprav za državljansko dolžnost in pravico, se zaradi svojih naporov pri preprečevanju nezakonitih migracij identitarci znova soočajo z medijskimi napadi, pa tudi s sodiščem in z možno prepovedjo Generacije identitete v Franciji. Vendar pa je glede tega Thaïs d’Escufon povedala, da se ne bodo pustili ustrahovati, ter dodala, da je glede na dejstva, da so decembra 2020, po več kot dveh letih sodnih postopkov zaradi omenjene misije v Alpah, s pritožbo ovrgli razsodbo v njihovo škodo, možnost novega uspešnega sojenja proti njim toliko manjša. Francoski notranji minister je po identitarni misiji v Pirenejih sicer 26. januarja izjavil, da preučuje možnost prepovedi Generacije identitete v Franciji, kljub temu da identitarci niso počeli nič nezakonitega. Identitarci so ob tem na spletu začeli peticijo proti prepovedi njihove podružnice, ter opozorili na dejstvo, da je od 132 islamističnih mošej v Franciji, ki so plodna tla za terorizem, notranji minister dal zapreti le devet. Prve so k prepovedi Generacije identitete začele pozivati oblasti departmaja Haute-Garone v času same misije na tem območju, pridružile pa so se jim politične skupine kot so “Mladi levi radikalci”. Notranji minister Darmain je zatem izjavil, da bo njegovo ministrstvo » zbralo elemente, ki bi omogočili sestavo predloga za prepoved Generacije identitete. Napovedi možne prepovedi identitarcev pa so naletele tudi na stroge kritike. Podpredsednik bivše Nacionalne fronte, ki se danes imenuje Nacionalni zbor, Jordan Bardella, se je ob tem vprašal kdaj bo Darmain končno naredil kaj glede islamističnih skupin, ki nočejo podpisati t.i. “listine načel”, ki poudarja sekularnost in demokratičnost Francije. Poslanec Evropskega parlamenta Gilbert Collard pa je izjavil, da je šokiran glede prioritet notranjega ministra. “V Franciji obstaja več radikalnih mošej, Darmain pa ob tem misli, da je treba prepovedati Generacijo identitete”, je povedal.

Foto: epa

Nevladniki še naprej uvažajo migrante
Medtem, ko identitarci kljub vsem notranjim in zunanjim pritiskom branijo integriteto svoje domovine, pa so dejavni tudi razni nevladniki in humanitarci, ki spodbujajo in pospešujejo množične migracije v Evropo in demografsko zamenjavo, pod pretvezo pomoči nemočnim beguncem. Na tem področju reševanja nezakonitih migrantov in njihovega uvoza v Evropo je bila že v začetku leta aktivna nevladna organizacija Open Arms, ki je 3. januarja po poročanju medijev iskala varno pristanišče v Sredozemlju za 265 migrantov. Dva dni pred tem pa je v ločeni misiji na krov sprejela 169 migrantov iz manjših čolnov, ki so se napotili proti Evropi iz Libijske obale. Prav tako so nevladniki na svojem Twitter računu napovedali nove misije reševanja migrantov, ki pa jih seveda, namesto da bi jih vrnili na obale Severne Afrike, zatem uvažajo v Evropo.

Andrej Sekulović