Zaradi okužbe s koronavirusom v Italiji smrtnost narasla za kar 25 odstotkov! Število smrtnih žrtev preseglo 1800!

Foto: epa

V zadnjih 24 urah je v Italiji zaradi okužbe z novim koronavirusom umrlo kar 368 ljudi, s čimer se je število žrtev v tej državi povečalo z 1.441 smrtnih žrtev v soboto na 1.809 smrtnih žrtev v nedeljo. Zaskrbljujoče je, da se je s tem smrtnost v sosednji državi povečala za kar 25 odstotkov, kar predstavlja do sedaj največje število smrtnih žrtev na dan.

Nedavno objavljeni podatki italijanske civilne zaščite razkrivajo, da se je število žrtev v tej državi z 1.441 smrtnih žrtev v soboto povečalo na 1.809 v nedeljo, število potrjenih primerov okužb s koronavirusom pa je z 21.157 v soboto naraslo na 24.747 v nedeljo.

Zdravniki so pred težko odločitvijo
V samo enem dnevu je Italija utrpela dodatnih 368 smrti in dodatnih 3.590 potrjenih primerov okužb s koronavirusom po vsej državi, kar je največji dnevni porast, ki so ga v državi do sedaj videli, poroča ameriški Breitbart.

Medtem, ko je pričelo strmo naraščati število okuženih in smrtnih žrtev, se italijanska vlada trudi, da bi v nabito polnih bolnišnicah priskrbela dovolj respiratornih naprav in postelj na intenzivni negi. Italijanski zdravniki pa so pri tem primorani, da odrekajo pomoč starejšim in huje obolelim z namenom, da poskušajo rešiti življenje mlajšim pacientom, za katere obstaja večna možnost preživetja.

Foto: epa

Marsikoga so pretresle besede župana Bergama, mesta severovzhodno od Milana, v najhujši okuženi regiji v državi Lombardiji, ki je javno dejal, da bolniki s koronavirusom, ki jih ni mogoče zdraviti, “pustijo umreti.”

Eden izmed Italijanov je v soboto preko omrežja Twitter delil videoposnetek, na katerem ta vidno pregleduje strani časopisa Bergamo, ki so polne dnevnih osmrtnic na račun okužbe z novim koronavirusom, ki se je v Evropo razširil iz kitajskega Wuhana. S tem se je marsikdo od zunaj nedvomno zamislil nad resnostjo situacije.

Hana Murn

 • rrrrr

  Virusa, Turkov in komunistov, o Gospod, nas obvaruj!

 • Van Der Waals

  začetek konca!

  • šmentanamuha

   Vsak konec je nov začetek.

   • KAPIBARA

    Kje bi rad bil..??

  • Ivan Ivanovič

   Si pa optimist. Kitajci predvidevjo, da bo konec epidemije junija ali julija. Mi smo v dvo do trimesečnem zamiku, se pravi nekje avgusta ali septembra se lahko nadejamo konca. Če bom preživel, bom zelo skrbno preučil vse številke.

 • bubamara

  Italijanom uhaja zadeva izpod nadzora. Neprodušno zapret mejo z Italijo.

  • Ivan Ivanovič

   Bejž na svež zrak in ne beri senzacionalističnega tiska. Ti bo takoj lažje.

 • anzek

  Ob teh številkah v Italiji…….še kdo verjame, da je na Kitajskem samo 3000 mrtvih????? Sam vprašam…..

  Ko sem pisal, da je tej številki potrebno pripisati še najman dve ničli, še bolj verjetno tri, so me pa takoj brisali. Sam povem……..kdor komunistom verjame ni čisto diht!!

  • Korl

   res je.

  • KAPIBARA

   Že prvega dne nisem verjel7 logika, uradnim številkam iz Vuhana/ Kitajske.. kdo pa bi za tako “malo” število umrlih “zacementiral/- (to so delali po blokih, če ni hotel biti v karanteni), eno 7 milj mesto..??

 • Ivan Ivanovič

  Smrtnost narašča zaradi dejstva, da vsi umrli niso testirani. To je jasno povedal italijanski virolog. Podatek o smrtnosti je tako izkrivljen.

  • Van Der Waals

   kokr koli si ti razlagaš statistiko… ljudje umirajo zaradi virusa!!!

   • KAPIBARA

    Mislim, da je virus tu toliko kriv, da pač sproži že osnovno bolezen, do te mere, da umirajo..

 • Anton

  Zaradi okužbe s koronavirusom v Italiji smrtnost narasla za kar 25 odstotkov! Število smrtnih žrtev preseglo 1800!

  to najbrž pomeni da je zdravstveni sistem v Italiji kolapsiru:(