fbpx

Zaradi okužbe s koronavirusom v Italiji smrtnost narasla za kar 25 odstotkov! Število smrtnih žrtev preseglo 1800!

Foto: epa

V zadnjih 24 urah je v Italiji zaradi okužbe z novim koronavirusom umrlo kar 368 ljudi, s čimer se je število žrtev v tej državi povečalo z 1.441 smrtnih žrtev v soboto na 1.809 smrtnih žrtev v nedeljo. Zaskrbljujoče je, da se je s tem smrtnost v sosednji državi povečala za kar 25 odstotkov, kar predstavlja do sedaj največje število smrtnih žrtev na dan.

Nedavno objavljeni podatki italijanske civilne zaščite razkrivajo, da se je število žrtev v tej državi z 1.441 smrtnih žrtev v soboto povečalo na 1.809 v nedeljo, število potrjenih primerov okužb s koronavirusom pa je z 21.157 v soboto naraslo na 24.747 v nedeljo.

Zdravniki so pred težko odločitvijo
V samo enem dnevu je Italija utrpela dodatnih 368 smrti in dodatnih 3.590 potrjenih primerov okužb s koronavirusom po vsej državi, kar je največji dnevni porast, ki so ga v državi do sedaj videli, poroča ameriški Breitbart.

Medtem, ko je pričelo strmo naraščati število okuženih in smrtnih žrtev, se italijanska vlada trudi, da bi v nabito polnih bolnišnicah priskrbela dovolj respiratornih naprav in postelj na intenzivni negi. Italijanski zdravniki pa so pri tem primorani, da odrekajo pomoč starejšim in huje obolelim z namenom, da poskušajo rešiti življenje mlajšim pacientom, za katere obstaja večna možnost preživetja.

Foto: epa

Marsikoga so pretresle besede župana Bergama, mesta severovzhodno od Milana, v najhujši okuženi regiji v državi Lombardiji, ki je javno dejal, da bolniki s koronavirusom, ki jih ni mogoče zdraviti, “pustijo umreti.”

Eden izmed Italijanov je v soboto preko omrežja Twitter delil videoposnetek, na katerem ta vidno pregleduje strani časopisa Bergamo, ki so polne dnevnih osmrtnic na račun okužbe z novim koronavirusom, ki se je v Evropo razširil iz kitajskega Wuhana. S tem se je marsikdo od zunaj nedvomno zamislil nad resnostjo situacije.

Hana Murn