fbpx

Zaradi okuženih 34 pripadnikov varnostnih sil 900 policistov v samoizolacijo!

Foto: epa

Srbski minister za notranje zadeve Nebojša Stefanović poroča, da se je 31 pripadnikov srbske policije okužilo z virusom Covid-19. Zaradi tega so morali 900 srbskih policistov poslati v samoizolacijo.

Srbski minister za notranje zadeve Nebojša Stefanović je med drugim povedal, da je za posledicami virusa umrl 58-letni policist, ki je služil v vrstah policije 34 let. Po besedah Stefanovića je bila srbska policija pripravljena na epidemijo virusa covid-19.

Po poročanju Kurirja je bila policija tudi slabo opremljena v začetni fazi epidemije koronavirusa v Srbiji. “Nismo imeli dovolj mask za vseh 40 tisoč naših policistov. Vsi tisti, ki so bili na terenu in stiku z okuženimi, so sicer nosili zaščitno opremo,” je izjavil Stefanović.

Aleksander Vučić (Foto: STA).

Srbija sprejela stroge in rigorozne ukrepe
Srbska vladna politika je sprva podcenjevala razsežnosti problema. Po hitrem naraščanju števila okužb je srbska oblast pričela sprejemati stroge in rigorozne ukrepe. V Srbiji ni več dovoljeno svojih stanovanj zapuščati od sobote popoldan pa vse do ponedeljka zjutraj. Vučič pa se je tudi že pohvalil, da je iz Kitajske dostavil nujno zdravstveno opremo v vrednosti 300 milijonov evrov. Srbija ima do sedaj 1908 okuženih in 51 mrtvih zaradi virusa covid-19.

Luka Perš