Zaradi pokojnine je skrivala materino truplo

Slika je simbolična. (Vir: epa)

Italijane je šokirala vest o starejši ženski, ki je doma skrivala svojo pokojno mati, bojda zaradi pokojnine, saj ni imela svojih prihodkov. Strašljiva zgodba je prišla na plan po tem, ko so v hišo vdrli policisti – iskali so hči, ki je sosedje prav tako niso videli že nekaj dni. Nato so naleteli na srhljivo odkritje. 

V hiši so našli tako 64-letno hči, ki je po poročanju medijev umrla naravne smrti, a tudi zaklenjeno skrinjo, oblepljeno z lepilnim trakom. Ko so jo odprli, so v njej odkrili skoraj mumificirano mati umrle, ovito v celofan.

Po poročanju lokalnih medijev je bila hiša v hudo zanemarjenem higienskem stanju, polnem nepospravljenih predmetov, poroča L’unione Sarda.

Ko so policisti, pred vstopom v hišo pridobivali informacije od sosedov, so izvedeli, da je imela ženska mamo, s katero sta živeli skupaj, nato pa je 90-letna mama izginila. Hči je sosedom “pojasnila”, da jo je odpeljala v dom za upokojence v Veroni. Ko so karabinjerji preverjali zgodbo, so ugotovili, da nobena ženska, ki bi ustrezala opisu mrtve 90-letnice, ni bila nastanjena v tamkajšnjih upokojenskih domovih. Šele nato so se odločili za vstop v hišo, kjer so, kot že rečeno, opazili najprej mrtvo hči in nato še njeno mumificirano mati.

Mumificirala jo je zaradi penzije
Lokalni italijanski mediji pojasnjujejo, da 64-letna hči materine smrti ni prijavila zaradi socialne stiske, v kateri se je znašla. Imela je namreč dostop do materinega bančnega računa, na katerega se je mesečno nakazovala pokojnina, ta pa jo je koristila. Ker ni hotela ostati brez materine pokojnine, njene smrti preprosto ni prijavila in jo je imela raje skrito v skrinji.

Sicer ne gre za izoliran dogodek. Mediji so vsaj dvakrat v preteklosti poročali o podobni zgodbi iz Italije, ko se potomci  iz finančnih razlogov odločijo ohraniti smrt svojih sorodnikov skrivnost. Daily mail tako leta 2010 poroča o Italijanu, ki je v zmrzovalniku eno leto hranil 95 let staro teto, britanski Standard pa o podobnem dejanju leta 2016.

G. K.