fbpx

Zaradi problematičnih migrantov 200 gospodinjstvom ustavili dostavo pošte

Foto: iStock

Poštna služba PostNord je ustavila dostavljanje pošte na nekatere naslove blizu stockholmskega predmestja Rinkeby – bolj znanega kot “no go cona”, kjer prevladuje migrantska populacija in kjer nemiri, zažigi avtomobilov in napadi na policijo niso prav nič neobičajnega. 

Tiskovna predstavnica PostNorda Maria Ibsen je pojasnila, da so se za takšen ukrep odločili, ker so bile na tem območju številne težave in so se odločili za zagotovitev varnosti zaposlenih.

200 gospodinjstvom so prekinili dobavo pošte
Poštno podjetje v švedsko-danski lasti se je odločilo, da preneha z dostavljanjem pošte, paketov in letakov za 200 gospodinjstev v okrožju Hjulsta, ki se nahaja poleg Rinkebyja. Ibsenova je priznala, da se lokalni prebivalci, odkar so prisiljeni v dvigovanje svoje pošte na bližnji pošti med 7. do 10. uro, pritožujejo. Po besedah Camille Tornkvist, ki je pri PostNordu zadolžena za to območje, pa gre za varnostni ukrep, ki doslej še nikoli ni stopil v veljavo. Tornkvistova sicer ni želela razkriti, kateri dogodek je bil tisti, ki je poštno podjetje spodbudilo za takšno odločitev, je pa medijem zatrdila, da podjetje dela na ponovni uvedbi dobave pošte vsem gospodinjstvom. Po njenih besedah naj bi bilo 170 gospodinjstev ponovno vključenih v poštno omrežje.

Foto: iStock

Rinkeby ima visoko stopnjo kriminala
90 odstotkov prebivalstva v Rinkebyju predstavljajo priseljenci prve in druge generacije, njegovo ime pa  je iz tega razloga med Švedi postalo sinonim za no-go geto. Zaradi zaporednih napadov na policijsko postajo so bili pred tremi leti prisiljeni, da jo zaprejo. Kljub trudu lokalne skupnosti, da bi čim prej vzpostavili novo policijsko postajo, je poskus klavrno propadel, ker se zaradi prevelikega tveganja nobeno gradbeno podjetje ni odločilo, da bi gradnjo izvajalo.

Foto:iStock

Predmestje Rinkeby, ki ima omejen policijski nadzor, ima po poročanju portala Russia Today višjo uradno stopnjo kriminala kot katero koli drugo stockholmsko predmestje, predstavljalo je tudi prizorišče izgreda velikega obsega, ki je izbruhnil po tem, ko je policija februarja prijela reperja, ki je bil aretiran zaradi uporabe strelnega orožja. V nemiru so bila poškodovana številna osebna vozila, izgredniki pa so vdrli celo v supermarket.

Tarče napadov tudi novinarji
V zadnjem desetletju se je zgodilo tudi več manjših izgredov, v katerih so bile TV-ekipe tarče napadov, ko so želele gledalcem pokazati težave, s katerimi se država sooča zaradi migracij. Daily Mail je prejšnji teden poročal, da je bila policijska patrulja, ki je bila zadolžena za določitev domačega naslova Rakhmata Akilova, ki je v napadu s tovornjakom v Stockholmu ubil štiri ljudi, deležna napada s kamenjanjem, ki so ga izvajali prebivalci omenjenega predmestja.

Več kot 150.000 priseljencev je vstopilo v državo leta 2015 in ponovno leta 2016, kar pomeni, da je država z 10-milijonskim prebivalstvom sprejela več novih priseljencev na prebivalca kot katera koli druga država v Evropi v tem obdobju, zato se ni čuditi, da so se težave povzpele do tolikšne mere.

N. Ž.