fbpx

Zaradi te fotografije z migranti novinarki grozijo, da ji bodo odrezali glavo

Foto: facebook

Vanja Stokić, urednica portala eTrafika.net, je objavila fotografijo z dvema migrantoma. S tem pa je očitno nekatere posameznike tako razburila, da so ji začeli groziti s smrtjo. Tuji portali pišejo, da je šla grožnje nemudoma prijavit policiji, a ji je ta rekla, naj pride čez dva dni. 

“Gnoj nam spravljate na grbo, odpeljite to iz države. Jutri, da ga vidim na svoji zemlji, kako se sprehaja skozi stoletni gozd … Odrezal bi glave vsem, ne le njim, ampak tudi dušebrižnikom, ki pozdravljate to paravojaški gnoj,” je na Facebooku domevno zapisal G. Ž. iz Bosne in Hercegovine, poroča hrvaški spletni portal 24sata. Razlog za ta zapis naj bi bila fotografija novinarke in urednice portala eTrafika.net Vanje Stokić z dvema migrantoma.

Očitno je posameznikom v BiH prekipelo od vseh težav, ki jih povzročajo migranti. Lahko govorimo že o več letih, ko poročamo, kako določene kraje v BiH migranti dobesedno ustrahujejo, da so prebivalci od strahu dobesedno paralizirani. Policija je silo proti nasilnim migrantom uporabila tudi pred nekaj dnevi v Veliki Kladuši zaradi klica delavcev Mednarodne organizacije za migracije (IOM), ki so bili v nevarnosti zaradi nasilja. Kot je povedal notranji minister, so migranti izzvali niz izgredov, saj se je na ulicah Velike Kladuše znatno povečalo njihovo število, prostora v migrantskih centrih pa ni. Podobno stanje je tudi v Bihaću, zato so oblasti odprle nov center v vasi Lipa, dvajset kilometrov stran od mesta. Gre za število okoli tisoč ilegalnih migrantov.

Vir: FB Vanje Stokić

Grožnje s smrtjo v nobenem primeru niso sprejemljive in dopustne, kljub temu pa se gre vprašati po resnosti zapisanega namena, saj celo policija v Banja Luki, kjer je želela novinarka prijaviti primer, tega ni jemala preveč resno. Rekli so ji celo, naj pride čez dva dni in prijavi zadevo, ko jo bo lahko sprejel inšpektor, ki se običajno ukvarja s tem. Novinarka se je sicer slikala z dvema migrantoma, ko je delala zgodbo, v kateri je naklonjena migrantom.

Barbara Majdič