fbpx

Zavržno: teroristično Antifo podpirajo celo Združeni narodi!?

Združeni narodi so očitno dosegli novo dno. V svojem zapisu na družabnem omrežju Twitter so namreč izrazili nestrinjanje s tem, da se ultra-levičarsko organizacijo Antifa, katere glavni namen je sprožanje nasilja, razglasi za teroristično organizacijo. 

“Strokovnjaki Združenih narodov za spoštovanje človekovih pravic izražajo veliko zaskrbljenost zaradi nedavne izjave ameriškega državnega tožilca, ki je Antifa in druge antifašistične aktiviste označil kot domače teroriste, češ da spodkopava pravice do svobode izražanja in do mirnega zbiranja v državi,” so zapisali.

Ob zapis se je obregnil predstavnik predstavniškega doma iz vrst republikancev Paul Anthony Gosar in poudaril: “Ne morem verjeti, da ZDA pomagajo financirati te smeti.” S stališčem Združenih narodov se verjetno ne bo strinjal marsikdo, namreč Antifa slovi po svojih skrajno levičarskih pogledih in po takoimenovanem “antifašizmu”. Poleg tega je skrajno borbeno naravnana ter vključuje avtonomne skupine aktivistov, ki imajo politične cilje, pri svojem delovanju pa so neposredni.

Za dosego svojih ciljev se poslužujejo raznovrstnih oblik protestov, hekerskih napadov, v svojih akcijah pa pogosto uničujejo tujo lastnino ter so fizično nasilni. Prav tako se na različne načine izživljajo nad vsemi, ki jih razglašajo za fašiste, rasiste in skrajne desničarje. Agresivnost je tako nedvomno njihova poglavitna lastnost. Pri organizaciji protestov se člani poslužujejo uporabe družbenih omrežij in spletnih strani. Z namenom obveščanja svojih članov pa uporabljajo tudi šifriranje. V ZDA je na teroristični značaj te skrajne levičarske organizacije prvi resno opozoril prav aktualni ameriški predsednik Donald Trump.

Glede na to, da so pripadniki Antife potem, ko je Trump napovedal razglasitev Antifa za teroristično organizacijo, pričeli javno pozivati izgrednike, da naj gredo z orožjem nad policiste, se človek upravičeno vpraša: Le kaj je v glavah nekaterih pri Združenih narodih?

Hana Murn