Zbeganim na nemškem ministrstvu se ne sanja, koliko migrantov je v državi. Izgubili so nadzor, pa tudi ilegalce

Foto: iStock

Število migrantov in prosilcev za azil se je v Nemčiji po najnovejših podatkih zveznega statističnega urada v zadnjih dveh letih več kot podvojilo. Prihaja jih vedno več, država pa prihodom sploh ne more več slediti.

Konec leta 2016 je število prosilcev za azil doseglo 1,6 milijona, kar je za 113 odstotkov več kot konec leta 2014. Pričakujejo, da se bo številka še povečala. Nemški časnik Handelsblatt poroča, da je od 1,6 milijona oseb 872 tisoč dobilo “humanitarno dovoljenje za bivanje”, 158 tisoč pa jih v Nemčiji živi, čeprav so njihove prošnje za azil zavrnili. Petinsedemdeset odstotkov od teh se je s pristojnimi oblastmi celo dogovorilo, da lahko kljub temu ostanejo. Ob vseh teh pa v Nemčiji biva še skoraj 600 tisoč tistih, katerih prošnje za azil jim še sploh ni uspelo pregledati.

V kaotični nemški državi zdaj narašča število kaznivih dejanj, napadov, posilstev in nasilja. Ženske vsakodnevno posiljujejo, 30 tisoč prosilcev za azil pa je izginilo. Ali se zgodovina ponavlja? Februarja 2016 je Nemčija priznala, da je izgubila sled za 130 tisoč prosilci za azil. Tudi drugi evropski narodi ne vedo točno, kje so migranti in skrajni džihadisti.

Na nemškem zveznem ministrstvu so popolnoma zmedeni in številkam sploh ne morejo več slediti
Številke bi lahko bile še višje, a je pristojna agencija za migracije iz seštevka izključila približno 392 tisoč posameznikov, za katere niso prepričani, ali so prosilci za azil ali ne. Dve tretjini migrantov, ki so v Nemčijo prišli leta 2016, je bilo moških, največ jih je prišlo iz Sirije, Afganistana in Iraka. Zvezno ministrstvo za notranje zadeve pa se trudi s preštevanjem in sledenjem priseljencem. Po poročanju nemškega Welta je veliko tistih, katerih prošnje za azil so zavrnili in bi jih bilo treba izgnati, izginilo. Nihče ne ve, kje so, zato o točnih številkah ne morejo govoriti.

A. L.
 • !

  Kako rešiti naše krščanske evropske ljudi na svojem lastnem evropskem krščanskem ozemlju

  ????????

 • totex39

  Saj tudi nikoli niso vedeli, glavno da vedo za evropske, katere znajo “zafrkavati”. Musliči pa so za njih nekaj “posebnega”

 • xtc

  No saj se bo kmalu pojavil kak delavski socialist,ki jih bo natančno popisal in preštel.

 • Lilika

  Mene zanima, če bi komunisti v Severni Koreji pustili, da jim ga neka tolpa takole seka? Po mojem bi jih Kim vse pozaprl v… no saj veste kam.
  Svet gre k vragu. in Nemčija z njim. Bi pa tovariš Šarec umaknil ograje, da bi ga migrantske tolpe lahko sekale tudi po Sloveniji. Samo takrat bi (po mojem mnenju) na vaseh močno “počilo in zaropotalo” in svet ne bi bil nikoli več takšen kot je zdaj.

 • Peter

  Sva se zanč mal menla z Joži, je mela glih mal pavze, golaže od malce je že pospravla, jest sm žulu tist svoj encijan, če se ji kej sanja kok dedcov je že kej mela.
  Pa je rekla, d je izgubila nadzor nad številom.
  Me matra, da bi jo zdej zanalaš klicu Angela, no.

  • Morala

   :)

  • karpelec

   A misliš, da jih Angela šteje?

   • Peter

    Ja, Joži men šteje encijane, kva šteje Angela, to pa ne vem, no.

 • Morala

  Ker ste nesposobni, zato ne veste! Okrog in daleč po okolici emigrantskih centrov se prosto sprehajajo, pijani skačejo po avtomobilih, nadlegujejo mimoidoče in to pri belem dnevu!! Policije pa nikjer!! Če se jih ljudje bojijo podnevi, potem zvečer in ponoči ni nikamor za iti…

  • Razocarana

   Namerno nesposobni.

 • Olga_10

  Namerno!

 • karpelec

  Kdo bi jim sledil, ko pa se sproti zraven namnožijo.

 • Jebem jim mater vse po spisku

  Kaj cakajo zgleda da bo treba delat genocid pospravt pa zakurt jih

 • urh

  Nemčija je gotova pa krivi so si pa delno tut sami zaka pa take nesposobne politike volijo, vem da drugih politikov ni na raspolago kot nesposobnih sam oni so glih zvolil10 stopnjo nesposobnosti drugi narodi vsej 9 stopnjo nespsobnosti volijo(Merklova).

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!