fbpx

ZDA pričakujejo naval 60 tisoč muslimanov iz najbolj rizičnih držav

80 odstotkov prebivalcev Molenbeeka sestavljajo Maročani.

Evropska mesta vse manj izgledajo evropska. (Foto: epa)

Številni muslimani, ki jim je Trumpov začasni ukrep prepovedal vstop v ZDA, zaradi razveljavitve odloka dveh zveznih sodnikov hitijo, da pridejo v državo.

Zaradi razveljavitve ukaza o prepovedi vstopa v ZDA je država pred hudo varnostno preizkušnjo, saj številni muslimani iz sedmih najbolj rizičnih držav zdaj množično kupujejo letalske karte.

Da jih čim več čim prej pride v ZDA pozivajo celo v združenju arabskih Američanov iz Michigana, kjer jim svetujejo, naj pridejo v Ameriko po čim hitrejši poti.

Organizacija je ena od tistih, ki se je že dlje časa borila proti Trumpovi prepovedi vstopa, ki želi zajeziti prihod potencialnih teroristov v ZDA. Nova ameriška administracija se zdaj boji, da bodo državo zajeli teroristični napadi, podobni, kot so prizadeli Evropo, piše Speisa.

Že v prvem valu pričakujejo okoli 60 tisoč potnikov iz muslimanskih držav, ki jim je ukrep prepovedal potovanje. 

Zlobneži imajo neovirano priložnost, da pridejo v ZDA
Trump je odločitev zveznega sodišča označil za “smešno”. “Mnenje tega tako imenovanega sodnika, ki naši državi jemlje pravico do uveljavljanja zakonov, je smešno in bo izpodbito!” je tvitnil. “Če država ni več v stanju, da pove, kdo lahko pride in kdo ne, še posebno z vidika varnosti, je velik problem,” je dodal. Trump pa je pozneje dodal še tvit, v katerem je zapisal: “Sodnik odpira našo državo potencialnim teroristom in drugim, ki v srcu ne nosijo najboljših namenov. Zlobneži so zelo veseli!” Novinarjem pa je dejal, da bo administraciji s pritožbo uspelo. “Zmagali bomo, za varnost države,” je zatrdil Trump.

M. P.