fbpx

ZDA v šoku: Trije temnopolti najstniki so se izživljali nad 6- letnikom in ga nato umorili

Po kraji avtomobila in umoru šestletnega dečka trem ameriškim temnopoltim najstnikom grozi dolgoletna zaporna kazen in celo možnost smrtne kazni.

V ameriški zvezni državi Misisipi so trije najstniki, 17-letna D’Allen Washington in Dwan Wakefield ter 19-letni Byron McBrid, s parkirišča pred nakupovalnim središčem ukradli avtomobil znamke Toyota Camry, s šestletnim dečkom na zadnjem sedežu. Ebony Archie, mama dečka, ga je malo pred tem prevzela od babice in ga pustila v avtomobilu.

V tem času je mama šla po nakupih za sinovo proslavo ob zaključku vrtca. Avtomobil so našli devet ur po ugrabitvi. Bilo je okoli 1. ure, na neki samotni cesti, 20 kilometrov stran, po najdbi pa so bili priča grozljivemu prizoru. Na zadnjem sedežu je bilo truplo dečka Kingstona Fraziera, ki je podlegel številnim strelnim ranam v glavo. David Archie, dečkov stric, je povedal, da Ebony zdaj tarejo hudi občutki krive, da je sinčka med opravkom pustila v avtomobilu. Ugrabiteljem pa obtožnica očita umor in jim bo sojeno kot odraslim osebam. Na smrtno kazen je lahko obsojen le 19-letni McBride, saj vrhovno sodišče prepoveduje smrtno kazen za osebe mlajše od 18 let. Napadalci se trenutno nahajajo v priporu v amerokrožju Madisonu Count, kjer čakajo na sojenje, piše Daily Mail.

Umorjeni Kingston Frazier (foto: Twitter)

Z. V.