fbpx

Zdravstvena služba potrebovala več kot uro, da je prispela do umirajočega dojenčka. Star komaj tri dni je umrl, ko so se odločili, da ga ne bodo zdravili

Foto: PrintScreen

Žalujoči starši so razočarani nad angleško zdravstveno službo, ki jo krivijo za smrt komaj tri dni starega otroka. Ta je imel krčevite bolečine v trebušnih organih in postajal je vijoličast. Pri zdravniku so bili z njim že dopoldan in so se dogovorili, da jih bodo poklicali, če se bo otrokovo stanje poslabšalo. Zgodilo pa se je ravno to. Dojenček je začel umirati, zdravstvene službe pa ni bilo od nikoder.

Sin Steva Goldinga in Hanne Henderson, star komaj tri dni, je imel bolezen koliko, njegove bolečine v trebušnih organih pa so bile neznosne. Umrl je isti dan, ko so mu postavili diagnozo. Trenutno poteka preiskava njegove smrti, starša pa sta dejala, da se je njun sin že v soboto, 26. avgusta, slabo počutil.

Zaskrbljeni starši so ob enih zjutraj poklicali v bolnišnico in povedali, da so bili pred nekaj urami pri njih in da so izvidi pokazali, da ima koliko. Ko je novorojenček začel postajati vijoličast, so bili starši tako zaskrbljeni, da niso vedeli, kaj storiti. Za pomoč so prosili sosedo. Oče pokojnega je dejal: “Okoli enih zjutraj smo govorili z zdravstveno službo, v bistvu jih je poklicala soseda, ki je bila pri nas na obisku. Svetovali so ji, naj otroka položimo na bok in počakamo, da prispejo z zdravili. Dejali so, da so že na poti.”

Žalujoča starša (Foto: PrintScreen)

Do nas sploh niso prišli. Ni bilo nobenega avtomobila, nobene pomoči, nobenega zdravnika. Sin je postajal vijoličast in moder, ob pol treh zjutraj pa smo se odločili in poklicali reševalce.” Po Goldingovih besedah so reševalci prišli čez slabe pol ure, bolnišnično vozilo pa je prispele še pozneje.

Foto: PrintScreen

Brez posvetovanja so prekinili zdravljenje, trenutno poteka preiskava vzroka smrti
Zdravniki so s težavo poskušali slišati njegov šibek srčni utrip, staršem pa so dejali, da ni možnosti, da bi še kdaj živel normalno kakovostno življenje in so sprejeli odločitev, da prenehajo z zdravljenjem. Starši so zgroženi, zdravstvena služba pa mora odgovarjati za svoja dejanja. “Bil je popolnoma zdrav. Ko se je rodil, so naju v nekaj urah že odpustili iz bolnišnice. To se ne bi smelo zgoditi. Z njim ni bilo nič narobe,” je dejala žalujoča mati. “Imava še dva otroka in želiva ostati močna. Ne smeta opaziti, kako nama je v resnici hudo.” Preiskave o vzroku smrti še potekajo, otrok pa je umrl pred pol četrto zjutraj istega dne.

A. L.