fbpx

Združenje ameriških pediatrov strogo proti spremembi spola (otrok)

Foto:epa

Združenje ameriških pediatrov je izdalo poročilo, v katerem zakonodajalce in učitelje poziva, naj zavržejo vse politične agende, ki otroke učijo, da je življenje kirurškega in kemičnega oponašanja drugega spola nekaj normalnega. Poročilo trdi tudi, da je spodbujanje “nestrinjanja z lastnim spolom” enako zlorabi otrok. 

Pediatri, ki so se podpisali pod poročilo, trdijo, da bo spodbujanje “nestrinjanja z lastnim spolom” otroke vodilo v t. i. spolne klinike, kjer bodo prejeli substance, ki bodo blokirale razvoj pubertete. Kasneje bodo ti isti ljudje, ko bodo starejši, morali prejemati hormonsko terapijo zato, da se bo njihovo telo lahko do konca razvilo. Pri tem je najverjetneje, da bodo prejemali hormonske terapije, ki bi bile namenjene spremembi biološkega spola.

Škodljivi stranski učinki
Združenje v poročilu še navaja številne škodljive stranske učinke, ki jih doživijo prejemniki, sicer karcinogenih hormonskih terapij. Za tiste, ki so prestali hormonsko terapijo in kirurško spremembo spola, je za 20 odstotkov bolj verjetno, da bodo zagrešili samomor, kar naj bi veljalo tudi na Švedskem, kjer je LGBTQ kultura najbolj sprejeta, navaja poročilo.

Isti pediatri tudi trdijo, da je spol biološko determiniran ter da se nihče ne rodi z zavedanjem svojega biološkega spola, tekom odraščanja pa pridobi tudi zavedanje svojega družbenega spola, ki pa je psihološki in sociološki koncept.

Vir: Istock

98 odstotkov zmedenih fantov po konačni puberteti sprejme svoj biološki spol. Vir: Istock

Poročilo zaključi, da je v primeru, ko se biološki in družbeni spol pri eni osebi ne skladata, to produkt zmedenega razmišljanja, ki ga prav gotovo ne bi smeli spodbujati. Svojo trditev podkrepijo z ugotovitvijo iz neke druge raziskave, v kateri “98 odstotkov spolno zmedenih fantov in 88 odstotkov spolno zmedenih deklet sčasoma, ko mine puberteta, svoj biološki spol sprejme”

Ž. K.