Zelenski prepričan v zmago Ukrajine, članice Nata ponovno pozval k dobavi težkega orožja

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski. (Foto: epa)

Ne bomo odnehali. Ščitili bomo, kar je naše. Zmagali bomo,” je preko Telegrama sporočil ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski. Dodal je, da se življenje v Ukrajini nadaljuje kljub spopadom in pozval svet k dobavi težkega orožja za zaustavitev napredovanja ruske vojske.

Vojna v Ukrajini traja že pet mesecev. Ob tem mejniku je ukrajinski predsednik Volodomir Zelenski danes izrazil prepričanje o ukrajinski zmagi. Dejal je še, da ukrajinske sile napredujejo “korak za korakom” v smeri mesta Herson na jugu Ukrajine, ki ga je ruska vojska zavzela v prvih dneh vojne.

Na Telegramu je Zelenski objavil, da vojna, ki se je začela 24. februarja, Ukrajine doslej “ni zlomila in je tudi ne bo zlomila” v prihodnosti. “Ne bomo odnehali. Ščitili bomo, kar je naše. Zmagali bomo,” je še objavil Zelenski. Dodal je, da se življenje v Ukrajini nadaljuje kljub spopadom, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Ukrajina potrebuje orožje
Ukrajinski predsednik je tudi ponovil poziv ZDA in drugim članicam Nata, naj njegovi državi dobavijo težko orožje, s katerim bi ukrajinska stran lahko zaustavila napredovanje ruske vojske in ponovno zavzela ozemlja, ki jih je ruska stran zasedla med vojno. Zelenski je to objavil, ko je ukrajinski generalštab poročal o novih napadih ruskih sil v regiji Doneck in mestu Harkov na vzhodu države, od katerih je ukrajinska stran nekatere odbila.

Sara Kovač