fbpx

Zelenski: Razmere na fronti vzbujajo določen optimizem

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski. (Foto: epa)

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je zagotovil, da se tako strateško pomembni mesti Severodoneck kot tudi bližnji Lisičansk ter druga mesta v Donbasu, ki so za ruskega okupatorja trenutno poglavitni cilji na vzhodu države, lahko učinkovito branijo.

Obenem ima po besedah Volodimirja Zelenskega Ukrajina določene uspehe na območju Harkova. Kot je še dejal, osvobajajo svojo deželo. Določene sadove prizadevnosti ukrajinskih vojakov pa je mogoče opaziti tudi na območju Zaporožja, poroča Polska Agencja Prasowa.

Na jugu države bo namreč mogoče prekrižati načrte vojnega zločinca Vladimirja Putina. Prav tako se uspešno bori mesto Nikolajev. Po drugi strani pa je v Rusiji močno narastlo število pritožb, namenjenih Putinovi administraciji, zaradi vojne v Ukrajini.

Raketni sistem HIMARS. (Foto: Wikimedia commons)

Od začetka vojne je ministrstvo za obrambo prejelo že 1,2 milijona pritožb. Trenutno pa potekajo hudi boji, v katerih ključno vlogo igra topništvo. Ukrajina ima na tem področju precejšen primanjkljaj, s čimer je že seznanila svoje britanske partnerje. Ob tem je poudarila, da je vse odvisno od tega, kakšno pomoč bo od Zahoda prejela.

Domen Mezeg