Žena terorista, ki je umoril 49 ljudi, agentom FBI povedala, da je vedela za njegove priprave na džihadistični napad

Foto: YouTube

Vdova napadalca na nočni klub Pulse, Omarja Mateena, je agentom FBI-ja po navedbah iz sodnih spisov povedala, da je vedela, da se njen mož pripravlja na džihadistični napad. Iz tega razloga je obtožena, da je možu pomagala izvesti džihadistični napad, v katerem je umrlo 49 ljudi, ogromno pa je bilo poškodovanih. 

Med smrtonosnim napadom je Mateen sam poklical policijo in povedal, da napad izvršuje v imenu teroristične skupine Islamska država, po napadu pa je njegova žena Noor Salman povedala, da je ugotovila, da se mož pripravlja na napad, potem ko je v finančnih izpiskih videla, da je pričel trošiti ogromne količine denarja.

Foto: YouTube

Odvetniki Salmanove trdijo, da ni dovolj duševno zmožna, da bi lahko pomagala pri izvedbi napada, 12. junija lani, na nočni klub v Orlandu, prav tako pri tem zanikajo vse njene navedbe, ki jih je podala FBI agentom med dolgotrajnim zaslišanjem. “Ni dovolj, da navajajo le, da je nekaj vedela glede moževih namer, potrebno je dokazati, da mu je res pomagala.”

Tožilstvo si prizadeva za predvajanje posnetka smrtonosnega napada
Tožilstvo si prizadeva za to, da ne bi pričal pajdaš Mateena, Nemo, z namenom, da bi obramba dokazala, da mu je ta s svojimi zgodbami že večkrat dajal alibi. Na ta način bi lahko dokazali, da je Mateen ženi več let uspešno lagal. Ni pa Nemo edini, čigar zaslišanja si tožilstvo ne želi, ampak tudi zdravnika Johna Chamberlaina, ki je izvedel mentalno oceno Salmanove, medtem ko je bila zaprta v Kaliforniji. Poleg tega pa si prizadeva, da bi bil posnetek morilskega pohoda predvajan na sodišču, s čimer želijo pokazati naravo napada, ki ga je Mateen zagrešil v imenu Islamske države.
N. Ž.