fbpx

“Ženske v tesno oprijetih oblačilih so nevarne kot aids”

Slika je simbolična. Foto: epa

Ženska muslimanska vodja v Indiji je prepričana, da ženske v tesnih oblačilih “onesnažujejo okolje” in izzivajo, da so posiljene.

Atiya Siddiqua izhaja iz predpostavke, da ženska sama nosi odgovornost, če je za moškega nezanimiva, in da je prav tako njena “krivda”, če moški zanjo kaže zanimanje. To je tudi njena predpostavka v primerih uboja iz časti ter kaznovanja žrtev posilstev, ki so v muslimanskih državah vse preveč pogosta.

To je njeno prepričanje
Predsednica ženskega krila islamske organizacije Jamat-e-Islami Hind (JIH) Atiya Siddiqua je podala nekaj pripomb v okviru svoje funkcije v tej organizaciji, saj si želi, da bi bile pojasnjene nekatere zmote o islamu. V izjavi je muslimanska duhovnica izjavila, da so ženske, ki nosijo tesno oprijeta oblačila, kot onesnaževanje, ki povzroča škodo družbi. Ženske, ki se oblačijo v preveč oprijeta oblačila, so po njenem krive za porast posilstev v državi, prav tako pa je prepričana, da so te ženske za družbo nevarne prav toliko kot bolezen aids, piše Jihad Watch.

Na novinarsko vprašanje, zakaj se morajo ženske pokrivati, medtem ko za moške ni nobenih tovrstnih pogojev, je Siddiqua odgovorila, da je to v najboljšem interesu žensk.

“Ženska naj gre ven le, če je res nujno”
“Ženska mora sama poskrbeti za lastno varnost, in sicer tako, da se zakrije, saj ne vemo, s kakšnimi nameri nas gledajo moški. Nepokrite ženske onesnažujejo okolje. Obstaja tudi zaskrbljenost glede onesnaževanja zraka, vode, vendar je največje onesnaževanje za družbo zagotovo nepokrita ženska. Te ženske onesnažujejo okolico … Bolezen aids se širi, incidenti – posilstva naraščajo na ta račun. Ženske, ki nosijo tesna oblačila, onesnažujejo okolico.” Prav tako je dodala, da naj bi šle ženske ven le, če je res nujno. “Moški gredo ven. Tudi ženske so ves čas zunaj. Kam bodo šli v tem primeru otroci? Ženske naj zapustijo svoje domove le v nujnih primerih. Te stvari so v nasprotju z indijsko kulturo.”

Zagovarja moralno reformo muslimanske družbe
Prav tako je Siddiqua prepričana: “Treba je izobraževati ljudi in uvesti moralno reformo muslimanske družbe kot celote. Primarni razlog za kršitve šeriatskih zakonov je pomanjkanje zavedanja med muslimani. Ampak za te stvari se lahko poskrbi z ustvarjanjem zavesti in ni nobenega razloga, da bi posegali v osebni muslimanski zakon …”

Marjanca Scheicher