fbpx

Ženski, ki je prodajala skodelice z motivom templarjev, prepovedali prodajo – moteče naj bi bile za muslimane

Foto: Printscreen

Saj ni res, pa je. Skodelice s podobami križarja in njihovim motom so očitno postale moteč element na trgovinskih policah, saj bi jih muslimani lahko razumeli kot žaljive. 

Prodajalko rabljenih knjig Tino Gayle so po navedbah Sky Newsa telefonsko obvestili o pritožbi zaradi skodelic s podobo križarja in mota zapisanega v latinščini: “Ne nam gospod, ne nam gospod, svojemu imenu pripiši slavo.” Gaylova kljub pritožbi skodelic ni hotela umakniti iz prodaje, zato je 6. oktobra prejela prepoved nadaljnje prodaje, saj naj bi kršila pogoje trgovanja. Charnwoodski svet se ji je zaradi nepravilnega odziva že opravičil.

V izjavi za javnost je svet izpostavil, da so prejeli pritožbo, ker naj bi bil nekdo užaljen zaradi skodelic, ki pa se tudi njim ne zdijo žaljive. Glede svoje odločitve so izpostavili, da jih je najbolj zmotilo to, da gre za trgovino z vintage stvarmi, zato je bilo nenavadno, da prodajajo tovrstne skodelice. Gaylova, ki med drugim prodaja tudi knjige iz časa druge svetovne vojne, je dejala, da jo veseli sprememba pristopa Charnwoodskega sveta in dodala, da upa, da bo lahko čim prej nadaljevala s prodajo.

Foto: Printscreen

Po besedah Gaylove nihče od muslimanov ni bil užaljen
Prav tako je Gaylova izpostavila, da oseba, ki se je pritožila, sploh ni bila muslimanske veroizpovedi, ampak nekdo, ki se mu je zdelo, da bi bile lahko tovrstne skodelice žaljive do muslimanov. “Nikoli doslej se mi še ni zgodilo, da bi musliman vstopil v trgovino in dejal, da se mu zdijo skodelice žaljive.”

H. M.