fbpx

Zločin, ki pretresa ZDA: Fant posvojene črnke usmrtil bele krušne starše, ker sta želela, da spoštuje njuna pravila

Beth Potter in Robin Carre ter njun morilec, fant njune posvojenke Khari Sanford (foto: facebook, State of Wisconsin)

V zgodnjih jutranjih urah, 31. marca 2020 sta dva tekača naletela na trupli dr. Beth Potter in njenega moža Robina Carreja, ki sta še v pižamah bosa ležala v jarku v arboretumu Univerze v Wisconsinu. Priče so povedale, da so noč pred tem okoli 23.00 ure slišale strele pištole. Izkazalo se je, da je Potterjevo in Carreja hladnokrvno umoril fant njune posvojenke, ki je več tednov živel pod njuno streho. 

57-letni Robin Carre je bil na prizorišču umora proglašen mrtev. Njegova žena, 52-letna dr. Beth Potter je umrla v bolnišnici. Njun morilec ju je hladnokrvno ustrelil v glavo.

Preiskovalci so opravili več pogovorov, ki so jih privedli do 18-letnega Kharija Sanforda, fanta njune posvojenke Miriam Potter Carre in Sanfordovega prijatelja, ravno tako 18-letnega Ali’Jaha Larrueja.

Vzeli so ga pod streho, on pa jih je hladnokrvno umoril
Za tragedijo naj bi po poročanju ABC News bilo krvi vztrajanje umorjenega belega para pri spoštovanju predpisov v času pandemije covid-19. Potterjeva in Carre sta namreč dobrodušno pod svojo streho vzela fanta svoje posvojenke, Sanforda. A sta po le nekaj tednih ugotovila, da med dvema generacijama obstajajo nepremostljive kulturne razlike.

Ali’jah Larrue in Khari Sanford obtožena umora zakoncev Carre Potter (Foto: Dane County Sheriff’s Office)

Vseeno svoje posvojenke Miriam Potter Carre in Sanforda nista vrgla na cesto, temveč sta jima najela stanovanje preko Airbnb. “Ni vam mar zame!” je krušni materi očitala Potter Carrejeva, ko sta se morala s Sanfordom izseliti iz doma Carreja in Potterjeve.

Posvojenka je po poročanju Daily Maila svojemu fantu razlagala kako sta njena krušna starša bogata. Sanford in posvojenka naj bi bila prepričana, da njena krušna starša v hiši skrivata več tisoč dolarjev v gotovini. Policija naj bi še ugotavljala vpletenost Potter Carrejeve v umor Carreja in Potterjeve. Medtem so oblasti uradno obtožile Sanforda in njegovega pomagača Larrueja umora Potterjeve in Carreja. V primeru obsodbe obema grozi doživljenska zaporna kazen.

Šlo je za brutalno usmrtitev
Namestnik okrožnega tožilca v okrožju Dane v Wisconsinu William Brown je dotični dvojni umro opisal kot “brutalno usmrtitev.” Po Brownovih besedah je domnevni vlom hitro prerastel v ugrabitev in nato umor. Tudi Sanford ni imel staršev, temveč je odraščal pri rejnikih.

Posvojenka zakoncev Carre-Potter Miriam Potter Carre (Foto: Facebook)

V policijskem poročilu je pisalo, da se je Robin Carre več tednov nahajal v samoizolaciji, kar pa očitno tako njegova posvojenka kot njen fant nista znala spoštovati. Živeli so v domu vrednemu 600.000 dolarjev nedaleč od univerze, kjer je predavala Potterjeva. Tako Potter Carrejeva kot Sanford sta obiskovala srednjo šolo Madison West nedaleč od doma. Sanford je bil član šolske nogometne ekipe.

Ivan Šokić