fbpx

Zločinci afriškega porekla napadli znanega francoskega politika in tajkuna, ki je vidno podpiral migracije

Štirje vlomilci afriškega porekla so napadli nekdanjega francoskega politika in njegovo ženo (Foto: V4)

Nekdanji francoski politik Bernard Tapie, ki je kasneje postal izjemno premožen poslovnež, je bil tarča vlomilcev skupaj s svojo ženo. Štirje vlomilci afriškega porekla so ju brutalno napadli, pretepli in zvezali na njunem domu. Najbolj zanimivo pa je dejstvo, da je bila žrtev kot politik prepričana, da ni nobene povezave med povečanimi migracijami in zmanjšano varnostjo ljudi. Tapie je pred časom obtožil desničarsko političarko Marine Le Pen, da širi laži, ko je opozorila na povezavo med poslabšano varnostjo v Franciji, zaradi povečanega števila migracij. Politiki z žrtvijo sočustvujejo, a pri tem poudarjajo, da je izkusil, kakšna je dejanska resničnost.

Francoskega tajkuna Bernarda Tapieja in njegovo ženo so med nočnim vlomom napadli med spanjem, v njunem domu. Štirje moški, oblečeni v črne puloverje, so skozi zadnjo okno vdrli v njihovo hišo, jih zvezali in pretepli. Tapie, ki trenutno bije bitko z rakom, je dobil udarec v glavo. Njegovo ženo  so zaradi poškodb odpeljali v bolnišnico, sam pa je zdravniško pomoč zavrnil.

BFMTV je poročal, da so vlomilci iz hiše v mestu Combs-la-Ville, južno od Pariza, ukradli dve uri, nekaj zapestnic in prstan. Sin poslovneža je dejal, da so se vlomilci zagotovo popolnoma zavedali, v čigavo hišo so vstopili. 78-letni Bernard Tapie je uspešen poslovnež, politik in nekdanji minister. Njegov sin je dejal, da so napadalci poskusili najti tudi sef, a ga niso našli.

Francoski tajkun Bernard Tapie je v preteklosti prestajal sojenje zaradi povezave z domnevno spornimi posli pri prodaji znamke Adidas (Foto: epa)

Po pisanju revije ​​Valeurs actuelles, ki se je sklicevala na policijske vire, so bili štirje napadalci afriškega porekla. Ironično je, da je Tapie pred tem obtožil desničarsko političarko Marine Le Pen, da širi laži, ko je opozorila na povezavo med poslabšanjem javne varnosti v Franciji in povečanim številom migracij. Nekdanji politik nacionalnega zbora Jean Messiha je na Twitterju zaželel poslovnežu hitro okrevanje in še dodal, da je Tapie zdaj iz prve roke izkusil, kakšna je dejanska resničnost.

Politik Jean Massiha s Tapiejem sočustvuje, prav tako pa sočustvuje z ostalimi napadenimi Francozi
V intervjuju se je na tvit Messihe odzval tudi Tapiejev sin Stephane Tapie, ki je njegovo pripombo označil za sramotno. Stephane Tapie je opozoril, da napad ni imel nobene povezave z migracijami in da je Messiha stvari prepletal. Ker je objava Messihe naletela na burne odzive, je poudaril, da popolnoma sočustvuje z napadenim Tapiejem, in dodal, da verjame, da si milijoni Francozov, ki so postali žrtev kriminalnih migrantov, zaslužijo enako sočutje.

Sara Rančigaj