Zloglasni abortist iz ZDA opravljal krvave splave brez licence

Foto: Twitter

Pred tremi leti so oblasti prijele zloglasnega abortista, ko so ugotovili, da je preprodajal prepovedane droge in preparate za opravljanje krvavih abortusov. Sedaj so mu odvzeli še zdravstveno licenco.

V ZDA še vedno odmeva aretacija Jamesa Scotta Pendergrafta, pri katerem so policisti leta 2015 med rutinsko policijsko kontrolo v avtomobilu našli prepovedane droge, kot so fentanil, LSD in marihuana. Med prepovedanimi stvarmi pa so našli tudi instrumente za opravljanje prepovedanih splavov, na katerih so bili še vedno delci človeških tkiv. Kriminalec je bil spoznan za krivega in obsojen na petletno zaporno kazen ter denarno kazen v višini 26,342 dolarjev.

V eni izmed civilnih družb pa so opozorili, da abortist ni bil obsojen na podlagi opravljanja prepovedanih splavov, poroča Breitbart. Poleg tega, da ni imel licence za to dejavnost, je opravljal abortuse v verigi klinik, ki jih je nato lastniško prenesel na svojo ženo ali pa so jih preoblikovali v klinike za preprodajo marihuane v medicinske namene.

Foto: Twitter

C. Š.