fbpx

Zloglasni Kučanov prijatelj in lažni humanitarec George Soros ima vodilno vlogo v protestih proti Trumpu

Foto: epa

“Nocoj se bo zbralo na tisoče Američanov na stotinah miroljubnih mitingih v velemestih in mestih po državi, tudi pred Belo hišo, zaradi rezultatov torkovih predsedniških volitev,” so napovedali na organizaciji MoveOn.org pod finančnim pokroviteljstvom zloglasnega Sorosa, ki se ne more sprijazniti s Trumpovo zmago. 

Med organizacijami, ki podpirajo proteste proti bodočemu ameriškemu predsedniku Donaldu Trumpu, so tudi tiste, ki jih financira zloglasni George Soros. Za protestnike proti Trumpu je sicer značilen skrajnolevičarski primitivizem na nivoju latinskoameriških marksističnih gverilcev. Med drugim se po ameriških mestih pripravlja grmadam podobne ognje, v katerih sežigajo lutke v podobi novoizvoljenega predsednika, poroča Russia Today. Ob tem pa se zdi, kot bi se v ZDA pripravljalo na pravo komunistično revolucijo, ki so se je Američani desetletja dolgo bali kot “hudič križa”.

Organizacijo, ki se ukvarja s “partizanskimi posli ustvarjanja zdrah na ulicah”, financira Soros
Nekatere od skupin, ki so pripravile proteste proti novoizvoljenemu ameriškemu predsedniku so tudi takšne, ki jih velikodušno sponzorira kar sam George Soros. Ta je sicer v javnosti poznan kot absolutni podpornik liberalnih ameriških politikov in milijarder. Med organizacijami, ki delajo s Sorosovim blagoslovom, je tudi MoveOn.org, kar je razkril Wikileaks. Na spletni strani omenjene organizacije so pred dnevi zapisali, da se na tisoče Američanov in na desetine organizacij menda mirno zbira pred Belo hišo, pa tudi drugod po državi, da bi se uprli rasizmu, islamofobiji in ksenofobiji.

“Ovčiče” slepo sledijo svojim “pastirjem” 
Protestniki, ki ustvarjajo “zgago” na ameriških ulicah, pravzaprav niso glavni krivci za nemire, marveč kvečjemu “naivne ovčice”, ki slepo verjamejo svojim režimskim pastirjem z milijardami dolarjev v svojih “bančnih mošnjičkih”. Slednji uboge razgrajače strašijo, da so v nevarnosti zaradi Donalda Trumpa, čeprav bodoči ameriški predsednik vse od svoje zmage dalje ne govori o ničemer drugem kot o narodni enotnosti.

Soros si v resnici želi enopartijski sistem
Ob vsem tem pa je najbolj tragikomično dejstvo, da so imeli Trumpovi nasprotniki veliko večino medijev in finančnih sredstev v svojih rokah, pa so njihove predsedniške ambicije kljub temu tako klavrno propadle.

Naj živi revolucija!
To pa dokazuje prepričanje, da je za nekatere finančne mogotce, ki podpirajo demokratske kandidate edini dopustni sistem enopartijski, medtem ko je druga stranka na politični sceni zgolj za kamuflažo, saj želijo, da politika počne izključno to, kar si oni želijo, in če ne dobijo tistega, kar mislijo, da jim pripada, so sposobni izvesti kontrarevolucijo, s katero so pripravljeni celo izmaličiti demokratično voljo ljudstva, navaja Russia Today. Se vam ne zdi, da vse skupaj malce diši po letu 1945 pri nas?

Trumpa želijo s protesti ustrahovati
Vendar pa je bolj malo možnosti, da bi to kakorkoli vplivalo na ameriško politično stvarnost, še najmanj pa da bi spodnesli samega Trumpa, marveč mu želijo predvsem nagnati strah v kosti, da bi postal bolj ubogljiv in poslušen za določene interese. V zameno za družbeni mir bi morda od njega pričakovali, da ne ogroža raznih orožarskih poslov po svetu. Vsi trenutni protesti proti Trumpu imajo sicer demokratsko ozadje in se bodo prav verjetno nadaljevali tudi v naprej.

Zahtevajo razveljavitev volitev, ker po njihovem niso v skladu z vrednotami države
Zaradi huliganskih izpadov “demokratičnih pouličnih partizanov” je morala policija že posredovati s solzivcem in celo gumijastimi naboji, številni pa so bili aretirani. Mnogi demokrati celo pozivajo k razveljavitvi rezultatov predsedniških volitev, rekoč da ni v skladu z vrednotami države. Stvar je še posebej pomenljiva zato, ker v ZDA nikdar v zgodovini še ni bil problem sprejeti rezultate predsedniških volitev.

Barvne revolucije globalnega strica iz ozadja
Gre za nekakšno “barvno” revolucijo, kakršnim smo bili v preteklosti že priča drugod po svetu. Podobno ozadje naj bi imela tudi oranžna revolucija v Ukrajini. Za Sorosa, ki se igra globalnega strica iz ozadja, je ob tem pomembno le to, da bodo potešeni njegovi nenasitni finančni apetiti, zato ga posledično tudi zanima le demokracija, s katero se lahko okoristi. Zanimiv je podatek, ki ga je leta 2004 razkril Washington Post in govori o tem, da sta Soros in njegova soproga Susan Weber Soros organizaciji Move.On.org darovala 1,46 milijona dolarjev.

Soros deluje kot prava hobotnica
George Soros se v javnosti sicer predstavlja kot velik človekoljub in humanitarec, vendar pa naj bi bilo njegovo resnično ozadje povsem drugačno. Poznavalci pravijo, da v resnici deluje kot prava hobotnica, ki podtalno vpliva na mnoga področja družbenega življenja. Znano pa je, da sta v navezi tudi s Kučanom ter da je le-ta Sorosa že pred leti počastil z državnim odlikovanjem.

D. M.