fbpx

Zmaga za Portugalsko desno-sredinsko koalicijo

(foto: Facebook)

Portugalci so prvič po odhodu trojke, oddali svoje volilne glasovnice. Rezultati tesne volilne tekme med vladajočo desnico in okrepljeno levico so znani. Združena desno-sredinska koalicija, katera je v preteklem mandatu zasedla 132 poslanskih mest, je ponovno uspela prepričati volivce in zmagala.

Na Portugalskem je prišel čas parlamentarnih volitev, štiri leta in tri mesce po zmagi desnosredinske Social demokratske stranke (PSD). PSD je po izvolitvi oblikovala vlado s krščansko demokratsko stranko CDS. Vlada se je v času svojega delovanja srečala s težkim izzivom prihoda evropske trojke.

“Ljudem smo povedali resnico, čeprav so sprva dvomili o nameri naših ukrepov. Spoznali so, da je to edina pot za rešitev portugalske ekonomske krize. Syriza nam je storila velikansko uslugo, saj Portugalci zdaj vedo, kaj bi se zgodilo v primeru izvolitve leve vlade”, je povedal mednarodni sekretar podmladka stranke CDS.

Javno mnenjske raziskave so bile zanesljive
Po napovedi javno mnenjskih raziskav je koalicija desno sredinskih strank (CSD in PSD) pred močno levico vodila le za par odstotkov. Koalicija je aktivno nabirala glasove in zmagala volitve. Zmaga je zaslužena, saj je koalicija v času prejšnega mandata imela zaradi prihoda trojke izredno težko nalogo.

T.O.