Znotraj Francije muslimanska država? Da, za preprečitev državljanske vojne

Foto: iStock

Francoski akademik Christian de Moliner je predlagal, da bi znotraj Francije ustanovili muslimansko državo in s tem preprečili vojno v državi.

De Moliner trdi, da se je v Franciji oblikovala še ena velika družba, ki jo sam opisuje kot: “Veja, ki želi svoja življenja graditi na verskih vrednotah, ki so v temeljih ravno nasprotne liberalnemu konsenzu, na katerem temelji naša država.” Prepričan je, da nikoli ne bodo mogli spreobrniti 30 odstotkov muslimanov, ki zahtevajo uvedbo šeriatskega prava v njihovo demokracijo in sekularizem.

Težave z Macronom na čelu na bodo izginile
“Zdaj dovoljujemo segregacijo. A namesto da bi sprejemali neke nepredstavljive ukrepe v naši demokraciji, zakaj ne bi raje vzpostavili dvojnega pravnega sistema v Franciji,” po poročanju Speise predlaga de Moliner, ki meni tudi, da izvolitev Emmanuela Macrona za predsednika ne bo povzročila, da bodo težave kar izginile.

Emmanuel Macron (foto: epa).

“Radikalnega islamizma nikoli ne bomo mogli izkoreniniti. Čeprav še nismo v odprti vojni, se tisti, ki so zvesti preroku, že zbirajo na posebnih območjih, kjer veljajo tudi že posebna pravila,” opozarja profesor. Po njegovem prepričanju je akademska rešitev ta, da bi ustvarili posebno državo, ki bi se ji priključili tisti, ki bi to želeli. Podobno, kot je bilo to v Alžiriji. Imeli bi tudi svoja sodišča, ki bi razreševala spore med njimi. Le v primeru, ko bi prišlo do konflikta med kristjani in muslimani, bi to urejalo francosko sodišče. Takšen sistem bi seveda potem zahteval tudi bolnišnice, šole in podobno.

“Očitno je, da se je v Franciji že naselila oziroma se naseljuje nekakšna muslimanska vlada, a je žalostno, da se to zdaj odkrito obravnava kot rešitev za problem islamizma v Evropi,” še meni profesor.

B. O.