Zoofili v Nemčiji protestirali in zahtevali “pravico” izbire koga oziroma kaj “ljubiti”

Fotografija je simbolična (Foto: Pixabay)

Na družabnem omrežju Twitter je zaokrožil posnetek zoofilov iz Nemčije, ki menijo, da imajo pravico izbrati, koga oziroma kaj ljubijo. “Resno? Wtf je narobe s folkom! Za mene isto kot pedofilija … odrezat/kastrirat … samo ne žival, ampak človeka! Idioti nagnusni!!!!!,” je zapisala ena od uporabnic Twitterja, ki deli mnenje tistih, ki menijo, da je zoofilija podobno bolna kot pedofilija.

Čeprav gre za posnetek izpred več let, se človek upravičeno zgrozi na račun protestnikov takšnega tipa. Izprijenost, ki so jo ti zagovarjali, namreč pomeni konec za zahodno civilizacijo. Ko se  je Nemčija leta 2014 odločila zaostriti svoje zakone proti spolnim odnosom z živalmi, so se zagovorniki zoofilov odločili zbrati  v središču Berlina, da bi se borili za svojo pravico do izbire, koga ali kaj ljubijo, je poročal nemški The Local.

Michael Kiok in njegova “partnerica” Cissy naj bila bila v “razmerju” vrsto let, kar bi bilo nič posebnega, če ne bi bilo dejstvo, da je Cissy v resnici psička. Jezen, ker se je Nemčija odločila njegovo bolno ljubezensko razmerje kriminalizirati, se je Kiok odločil pridružiti drugim zoofilom na berlinskem trgu Potsdamer Platz, da bi protestiral proti novi zakonodaji, ki prepoveduje bestialnost. “Našel sem jo, ko so jo oglaševali v časopisu, potem ko je poginil moj stari pes,” je Kiok povedal za The Local in dejal, da se mu zdi strožja zakonodaja nepravična. “Počutimo se kot kriminalci. Vse to zaradi fanatičnih protestnikov za pravice živali, ki mislijo, da živalim škodujemo,” je ob tem dejal v znak nestrinjanja.

Konec leta 2013 se je spodnji dom nemškega parlamenta odločil, da spolno občevanje z živalmi razglasi za kaznivo dejanje, za katerega je zagrožena kazen v višini do 25 tisoč evrov. Zgornji dom, Bundesrat, je naslednje leto podpisal ukrepe kot del paketa ukrepov za krepitev zaščite živali. Pritožili se bomo na najvišjem sodišču,” je tedaj dejal Kiok, čigar klobuk je bil prekrit s Cissyjinimi dlakami. Povedal je, da je skupina moških, ki se je zbrala na protestu, v obojestransko koristnih odnosih s svojimi kosmatinci.

Za Kiokom je dalmatinka drgnila v naročju mladeniča, ki se je smehljal za fotografije in odgovarjal na vprašanja o svojem življenjskem slogu. Njegov rdeči anorak ga je prikazoval kot člana ZETA (Zoophiles Engaging for Tolerance and Enlightenment), nemške skupine, ki je lobirala za večje sprejemanje odnosov med človekom in živaljo. Letak, ki ga je organizacija sestavila za protest, navaja, da “živali, ki jih je človek že leta udomačil, vidijo ljudi kot člane tropa – korak od tega do spolnega partnerja ni velik.”

Kiok je dejal, da nikakor ne more razumeti, kako je zagrešil zločin, če je žival dovolj velika, da se zaščiti pred človeškimi spolnimi napadi, a se še vedno voljno podreja. Zanj je to ljubezen, a v drugačni embalaži, pravi. Kljub nekaj začetnim težavam s številnimi Kiokovimi mačkami je Cissy kmalu postala del družine in od takrat sta nerazdružljiva, je še dodal.

Foto: Wikimedia Commons

Kolega protestnik Oliver Bordinski je poudaril prepričanje, da si je nemška vlada izdelala obsojajoče statistike, da bi sledila svoji agendi “proti živalstvu”. “Vse to izvira iz propagande,” je namreč dejal in dodal: “Vsako leto očitno umre 500.000 živali zaradi spolne zlorabe, kar je popolna neumnost.” Ob tem je prepričan, da naj bi imeli moralisti izkrivljeno podobo o vseh zoofilih, češ, da nasilno zlorabljajo živali s spolnimi igračami. “To so največje laži,” je poudaril. Kiok ob njem je prikimal  in stiskal sveženj letakov o bestialnosti.

Protestniki so zatrdili, kako naj bi v resnici imeli radi živali. “Zavračamo kakršno koli silo, nasilje in zlorabo in boli nas duša, ko gledamo, kako živali trpijo. In to je tisto, kar ZETA tako obupano želi sporočiti: Smo za pravice živali, vendar smo kljub temu diskriminirani,” je bilo slišati. Kot trdijo, sami naj ne bi mogli narediti nič glede tega, da so zoofili. A naj bi želeli odgovorno ravnati s svojimi nagnjenji. Bordinski je o odločitvi vlade dejal, da naj bi jo pogojevali družbeni predsodki. “Smo manjšina, ki je diskriminirana,” je zatrdil in dodal, da bo svojo pravico iskal na sodišču, da ne bo postal kriminalec, ker ljubi svojega psa. Ni kaj, bolno.

Sara Kovač