fbpx

Žrtev serijskega morilskega para razkriva, kako je bila ugrabljena, priklenjena in posiljevana

Kate Moir (levo), Catherine (zgoraj) in David Birnie (spodaj)

Kate Moir je pri 17 letih ugrabil najhujši sadistični morilski par, jo priklenil na posteljo in neprekinjeno posiljeval. Žrtve so bile kar štiri mlada dekleta. 

Kate Moir je prvič spregovorila za televizijo o ugrabitvi leta 1986, ko jo je zgolj pri 17 letih v avstralskem Perthu ugrabil morilski par Catherine in David Birnie. Pri tem je razkrila številne grozljive detajle.

Mladoletno Moirovo sta ugrabila, ko je sprejela njuno povabilo, da jo bosta peljala domov. Ko se je usedla v avto, ju je ironično vprašala, ali je bosta ubila in posilila. Odgovorila sta: “Če boš pridna, te bova zgolj posilila,” nato pa se je začela njena najhujša nočna mora.

Imela je srečo, da je preživela
Zdaj že 47-letna Moirova je kot nekaj najhujšega opisala spoznanje, da veš, da boš umrl, pa vendar živiš dalje. Po večdnevnem mučenju in spolnem izživljanju je mlada Kate pobegnila skozi okno in bežala za svoje življenje, nezavedajoč se, da je par pred njo ubil že štiri mlada dekleta, stara med 15 in 31 let.

Ko se je rešila, je obvestila policijo, nato pa so oblasti kmalu aretirale zločinca in ju obsodile na dosmrtno zaporno kazen. David Birnie se je nato leta 2005 obesil v svoji celici, piše Daily Mail.

Ženska, ki si ne zasluži niti dneva na svobodi, bo lahko prišla na prostost
Težava je nastala v teh dneh, ko je v javnost prišla novica, da bo prišlo do revizije postopka proti sostorilki Catherine, zaradi česar bi lahko prišla tudi na prostost. “Ta ženska si ne zasluži niti dneva na svobodi,” je povedal upokojeni detektiv, ki je raziskoval njen primer, in dejal, da bo to prvovrstni škandal.

M. P.