fbpx

Župan italijanskega mesta želel migrante pripraviti do dela, a je naletel na upor

Slika je simbolična (Foto: epa).

Župan Brescie Marco Zatti je 24 migrantov, katerim mesto nudi popolno oskrbo, zaprosil, naj se lotijo urejanja turistično obiskanih ulic, vendar se niti eden ni želel z delom odkupiti za lagodno in brezskrbno življenje.

Številni še vedno menijo, da bodo migrante iz Afrike ter z Bližnjega vzhoda lahko uporabili kot delovno silo, ki jo gospodarstvu ponekod resno primanjkuje. Župan Brescie Marco Zatti je bil eden izmed tistih, ki je imel upanje, da bo 24 migrantov, ki jih oskrbuje mesto, zagrabilo za “metlo in krpo” ter pripomoglo k čistejšim ulicam, kjer je polno turistov.

Župan je nato sam pljunil v roke
A je naletel na upor. Kot je zapisal v pismu, se niti eden od migrantov ni odzval na vljudno povabilo, za razlog pa so navedli, da župan enemu od njih ni odobril dovoljenja za začasno bivanje, čeprav se je v resnici zavzel zanj, vendar je o dovoljenju odločala posebna komisija, ki se je nato odločila drugače.

Foto: iStock

Razočarani župan je nato sam vzel lopato, grablje ter kramp in pričel z urejanjem poti, pri tem pa sta mu pomagala 18-letni študent in starejši občan.

C. Š.