fbpx

Župan nemškega mesta se je zavzel za uvedbo šeriatskega režima, da na bazenih ne bo mešanja spolov!

Foto: iStock

Deset let po uvedbi režima ur, ko je le ženskam dovoljen vstop na bazen, je župan nemškega Beckuma predstavil predlog ureditve režima plavanja, ko bo vstop na bazen dovoljen le moškim. S svojo odločitvijo je tako ugodil prošnji predsednika arabskega združenja v mestu Mustafe Shalabija. 

“V naši kulturi ženske in moški ne plavajo skupaj. Tam plavajo ločeno,” je za nemški WDR news povedal Shalabi, ki je ob tem dodal, da ne vidi problema, zakaj ženske in moški ne bi mogli izbirati, ali želijo plavati v bazenu, ki je namenjen enemu ali obema spoloma.

Župan nemškega mesta Beckum Karl-Uwe Strothmann je izpostavil, da se mu zdi dobra ideja, da se predstavi druga kategorija spolne segregacije pri plavanju v bazenu. “Konec koncev je bilo ozadje za to postavljeno že pred desetimi leti, ko smo uvedli ure plavanja za ženske, kar pa je bilo med obiskovalci kopališč zelo pozitivno sprejeto.”  

Foto: iStock

Val kritik ustavil županove inspiracije
Župan Strothmann je bil po predstavitvi novega režima deležen številnih kritik. “Tako izgleda izolacija in ne integracija,” je bilo mogoče prebrati v enem izmed protestnih pisem. Protesti naj bi po navedbah WDR news nekoliko ustavili uvedbo plavalnega projekta za moške, v naslednjih nekaj mesecih pa se bodo sestali ustrezni odbori in razpravljali o problematiki in s tem prihodnosti projekta.

N. Ž.