fbpx

Župnik se je odločil hoditi po vodi kot Jezus, nato so ga požrli krokodili

A huge Saltwater Crocodile basks in the hot Australian sun with its mouth open, looking evil.

Pastor Jonathan Mthethwa se je po Jezusovem zgledu odločil, da bo poskusil demonstrirati hojo po vodi, vendar so njegov namen so preprečili trije krokodili, ki so ga med poskusom pojedli.

Priče trdijo, da se je župnik iz Zimbabveja pred podvigom cel teden pripravljal in molil, a je šlo nato kljub temu vse narobe. Biblični čudež se torej drugič ni ponovil, še več; župnik naj bi nekaj dni pred dogodkom v cerkvi pred verniki skorajda popolnoma zblaznel.

Nesrečnik je najprej zakorakal 30 metrov v reko, ki jo domačini imenujejo Reka krokodilov. Na tem mestu je obljubil, da se bo zgodil pravi cerkveni shod, ko se bo končno dvignil nad vodo. Namesto tega so ga kmalu napadli krokodili, ki so se skrivali v globoki vodi.

Deacon Nkosi, ki je pastorja dobro poznal, je dejal, da: “…jih je pastor učil o zaupanju in veri – nazadnje pri nedeljskem bogoslužju. Obljubil je še, da bo svojo vero vsem navzočim tudi dokazal; kar je nameraval storiti s hojo po vodi, ki smo jo prišli opazovati prav vsi. Zgodilo se je nepričakovano, požrli so ga krokodili, še vedno ne moremo razumeti, kako se je lahko to zgodilo, saj je župnik molil ves čas.”

Župnikova smrt je bila, po poročanju številnih, kruta in hitra. Krokodili naj bi ga požrli v nekaj minutah.

Ostali so le sandali in spodnje perilo
Ko so krokodili povečerjali, je po poročanju Expressa, na gladini plavalo le spodnje perilo in župnikovi natikači. Vse ostale dele telesa so pojedli. Na pomoč je seveda priskočila tudi reševalna ekipa, a je bila, na žalost, prepozna. Za prebivalce Zimbabveja napadi krokodilov niso nič novega; ravno prejšnji mesec je zaradi napada krokodila umrl 11-letni deček, ki se je po močnem deževju odločil plavati v reki. Moški iz dečkovega kraja so krokodila ujeli in ga razrezali – želeli so namreč rešiti žrtev.

Močno deževje in poplavljene reke so raj za krokodile
Policisti so povedali, da je bilo letos precej več dežja kot običajno, kar je povzročilo, da so reke začele poplavljati. Krokodili v rekah še vedno ostajajo, zato je še posebej pomembno, da prebivalci pod nobenim pogojem ne poskušajo plavati v reki ali pa jo na kakršen koli način prečkati, saj bi bilo to lahko smrtno nevarno.

S. E.