Premier si v vladni palači gradi fitnes

Robert Golob in Tina Gaber v fitnesu. (Foto: Montaža_Demokracija_Freepik_STA)

Na Gregorčičevi ulici v Ljubljani so si zaželeli nov fitnes klub. V kletnih prostorih generalnega sekretariata vlade bo kmalu urejen prenovljen, sodoben prostor za treninge. Si bo tudi Golob po napornih delovnikih odslej lahko privoščil aktivni počitek in storil nekaj za boljši videz? 

Na Gregorčičevi ulici 25 v Ljubljani, kjer je Urad vlade RS, bo odslej nov fitnes klub. Nastal naj bi prenovljen, sodoben prostor za treninge. Obnova se bo pričela z odstranitvijo in odvozom dotrajane talne obloge. Generalni sekretariat vlade išče izvajalca, ki bi prevzel izdelavo, dobavo in montiranje pohištva. Prav tako išče izvajalca za dobavo in montiranje fitnes opreme ter primerne gumirane podlage.

Člani vladne ekipe se bodo lahko po napornem delovniku sproščali v fitnes klubu, kjer jim bodo na razpolago uteži, palice, naprave za moč, kardio naprave in drugi pripomočki za vadbo. Ponudbe lahko oddate do 13. aprila, poročajo Slovenske novice.

Vlada, Gregorciceva 25. Vir: STA

Pojavlja pa se vprašanje, zakaj prenova prostorov in komu so dejansko namenjeni. Na generalnem sekretariatu so pojasnili, da gre za prostore, ki jih od leta 2006 uporabljajo premierjevi varnostniki. Poleg njihovih pisarn v pritličju je v kletnih prostorih tudi manjši fitnes. Kot so še navedli, je bila večina naprav za vadbo že nabavljenih in v uporabi pred tem, torej pred letom 2006, naprave pa so namenjene vzdrževanju kondicije varnostnega osebja. Gre za policiste, ki morajo biti za opravljanje dela tudi ustrezno telesno pripravljeni. Ker pa so prostori in fitnes naprave v slabem stanju, je bila sprejeta odločitev, da se kompleks posodobi in renovira.

Domen Mezeg