fbpx

Ministrstvo za izobraževanje na laž postavlja Bobnarjevo, da je objava naslovov za podporo pri kandidaturi ustaljena praksa

Ministrica Tatjana Bobnar

Ministrstvo za izobraževanje je na laž postavilo ministrstvo za notranje zadeve, ki zatrjuje, da je pošiljanje prošenj kandidatov na volitvah za objavo njihovih naslovov za podporo pri kandidaturi na vidnih mestih državnih uradov, ustaljena praksa. “Do zdaj to ni bila ustaljena praksa,” pravijo.

Spomnimo. Nedolgo tega je v javnosti zaokrožil dopis v. d. generalne direktorice direktorata za upravne notranje zadeve na ministrstvu za notranje zadeve Urške Židan, poslan ministrstvom za delo, pravosodje, zdravje, izobraževanje in zunanje zadeve. V njem je med med drugim navedla, da so na direktorat prejeli prošnjo volilnega štaba Nataše Pirc Musarjeve, na katerem je med drugim napisan naslov, kamor kandidatka prejema obrazce podpore. Ob tem jih prosi, naj ministrstva naslov objavijo v uradnih prostorih na vidnih mestih. Prav tako naj informacijo o naslovu predajo konzularnim predstavništvom oziroma bolnišnicam, zavodom in drugim ustanovam z namenom informiranja volivcev, kam naj pošljejo obrazec za podporo Pirc Musarjevi.

Ker gre za hudo zlorabo državnih organov za predvolilne potrebe Pirc Musarjeve, smo na ministrstvo za notranje zadeve naslovili vprašanje, kako ocenjujejo omenjeni dopis Židanove in ali nameravajo zoper njo kakor koli ukrepati. Dobili smo presenetljiv odgovor, v katerem zatrjujejo, da tovrstno posredovanje prošenj direktorata drugim ministrstvom ni nič posebnega, kar da gre ustaljeno prakso, iz česar je tudi razumeti, da zoper Židanovo ne bodo ukrepali.

A zdaj je ministrstvo za notranje zadeve na laž postavilo kar ministrstvo za izobraževanje, ki je tudi prejelo dopis Židanove. Na ministrstvo smo namreč povprašali, ali so sledili navodilom ministrstva za notranje zadeve in podatke o tem, kje je mogoče oddati podpis podpore za Pirc Musarjevo, izobesili na vidnem mestu na ministrstvu, šolah in podobno. Odgovorili so, da tega niso naredili z nedvoumnim sporočilom: “Tudi doslej to ni bila praksa.”

Moje Posavje