[Video] Podpora Logarju tudi s strani nekdanjega zunanjega ministra Cipra: Anže je vedno stal na pravi strani zgodovine, ne dvomim, da bo odličen predsednik!

Nikos Christodoulide in dr. Anže Logar (Foto: Vlada RS)

“Anže je vedno stal na pravi strani zgodovine in je dokazano dosegel rezultate na najvišji ravni. Ne dvomim, da bo odličen predsednik in mu iz vsega srca želim vse najboljše na prihajajočih volitvah”, so bile besede podpore predsedniškemu kandidatu dr. Anžetu Logarju, ki jih je izrekel nekdanji ciprski zunanji minister Nikos Christodoulides. Ta je v videonagovoru Logarju zaželel vso srečo na prihajajočih predsedniških volitvah.

Ob prihajajočem drugem krogu predsedniških volitev raste tudi napetost v ozračju, zato je vsaka beseda podpore dobrodošla. Podporo svojemu prijatelju Anžetu Logarju je izkazal tudi nekdanji ciprski zunanji minister Nikos Christodoulides, ki je v videonagovoru poudaril njuno dolgoletno sodelovanje in mu zaželel vso srečo na volitvah.

“Kot zunanji minister Cipra sem vrsto let tesno sodeloval z Anžetom. In tudi v času, ki je sovpadal z uspešnim predsedovanjem Slovenije Svetu EU. Skupaj sva si prizadevala za krepitev vezi med Ciprom in Slovenijo, da bi spodbujala interese obeh držav in njunih narodov ter okrepila položaj in vpliv naše velike družine Evropske unije na svetovnem prizorišču,” je v videonagovoru povedal Christodoulides.

Bled, Rikli Balance Hotel,
Blejski strateški forum 2021. Panel z naslovom Sredozemlje: Geostrateška šahovnica.
Zunanji minister Cipra Nikos Christodoulides (Foto: STA)

“Anže je vedno stal na pravi strani zgodovine in je dokazano dosegel rezultate na najvišji ravni. Ne dvomim, da bo odličen predsednik in mu iz vsega srca želim vse najboljše na prihajajočih volitvah”, je še dodal nekdanji ciprski zunanji minister.

https://twitter.com/AnzeLog/status/1588069100219154433?s=20&t=ZEp8da9yeitYSlYWHNad2g

“Iskrena hvala mojemu dobremu prijatelju, nekdanjemu zunanjemu ministru Cipra @Christodulides za izkazano podporo pri moji kandidaturi za predsednika republike. #Sodelujmo #ZaAktivnoDiplomacijo,” se je ob tem svojemu prijatelju zahvalil Logar na Twitterju.

Ciper in Slovenija v zelo dobrih odnosih
Republiki Slovenija in Ciper sta diplomatske odnose vzpostavili 10. decembra 1992. Dvostranski odnosi so na splošno zelo dobri, prijateljski in brez odprtih vprašanj, ki si jih državi prizadevata nadgraditi predvsem na gospodarskem, prometnem (ladijski, letalski promet), kulturnem in univerzitetnem sodelovanju. Znotraj evropskega okvirja, v katerega sta Republika Slovenija in Republika Ciper vstopila sočasno in kjer koristita isto valuto, sta prijateljske odnose še okrepila. Povezujejo nas podobni izzivi in stališča. Državi imata dobro razvito tudi medparlamentarno sodelovanje. Republika Slovenija podpira neposredna pogajanja za pošteno, celovito in uresničljivo rešitev ciprskega vprašanja v skladu z evropskimi načeli ob podpori OZN. Rešitev ciprskega vprašanja bi pomenila konec delitev v Evropi in povečala stabilnost v regiji.

 

Ana Horvat