[Video] Danes bo pred Mestno hišo potekal shod proti diktaturi župana Jankovića

Datum:

“Jaz mislim, da je nujno, da se ljudje odzovemo in množično povemo, da to ni prav,” je Aleš Primc napovedal shod proti Jankovićevemu preganjanju Ljubljančanov ter uničevanju zdravstva in pitne vode. Od Zorana Jankovića Ljubljančanke in Ljubljančani pričakujemo, da rešuje probleme, ne pa da jih povzroča. “Županu moramo množično pokazati, da tako ne gre več naprej,” je poudaril opozicijski mestni svetnik.

V ponedeljek ob 14.30 bo pred Mestno hišo potekal shod proti diktaturi Zorana Jankovića, ki je bil v vseh letih svojega županovanja aroganten in vzvišen ter je delal stvari na silo. “Ampak to, kar se dogaja sedaj, je pa preseglo vse meje,” je bil jasen gost oddaje Tema dneva Aleš Primc, ki je organizator shoda. Z varnostniki in policijo se spravlja na miroljubne lastnike zemljišč, ki hočejo priti do svoje zemlje – kar se je ponovno izkazalo včeraj, ko so varnostniki Alfa varovanja zopet napadli tri osebe, in to izven varovanega območja.

Opoziciji v mestnem svetu prepoveduje razpravo, gradi velik kanalizacijski kanal preko vodovarstvenega območja, ki Ljubljani zagotavlja 90 odstotkov vse pitne vode. Poleg tega več 10 tisoč ljudi v Ljubljani nima osebnega zdravnika – ker ni rednega spremljanja, bolezni po nepotrebnem napredujejo, ljudje trpijo, nekateri lahko seveda zaradi tega tudi umrejo. Vse to je nedopustno, Janković pa – namesto da bi se o vsem tem pogovarjal in iskal rešitve, zavrača vsak dialog. Hkrati tudi direktorici ZDL Antoniji Poplas Susič, ki je poleg njega najbolj odgovorna za obstoječe stanje, podeljuje nagrado “za delovno uspešnost”. “To je dobesedno delanje norca iz ljudi,” je poudaril Primc

Primc je v oddaji Tema dneva med drugim tudi povedal, da je resno razmišljal, da bi odstopil kot mestni svetnik, saj mu je prepovedano govoriti, tako da kot opozicijski svetnik svoje vloge skorajda ne more opravljati. “Odločil sem se, da tega ne bom storil iz odgovornosti do ljudi, ki so me izvolili,” je dejal Primc, ki ga je tudi zaskrbelo, kdo bi se potem boril proti Jankoviću, če bi še tistih nekaj par opozicijskih svetnikov, ki hočejo dobro Ljubljani, odstopilo. “Da se bom v takem mestnem svetu lahko boril za Ljubljano, potrebujem pomoč ljudi,” je priznal Primc in vse Ljubljančane ter tiste, ki v prestolnici delajo ali pa imajo tu sorodnike, povabil na jutrišnji shod pred Mestno hišo. “Jankoviču moramo množično pokazati, da tako ne gre več naprej,” je še enkrat poudaril. Izpostavil je tudi, da je zdravstvo v Ljubljani problem številka ena, še večji problem pa lahko postane gradnja kanala C0, ki gre preko najboljše vode, ki jo imamo v Ljubljani. “Si predstavljate, da ta kanal zašče puščati?” je vprašal mestni svetnik in tudi opozoril, da lahko ostanemo brez pitne vode.

Blaž Škerl, eden od lastnikov zemljišč, je včeraj na kratko razložil o podtalnici in črpanju vode v Klečah. Vse to si lahko ogledate na zgornjem posnetku. Kanal se gradi tudi na območju, kjer MOL sploh nima gradbenega dovoljenja. “Župan Janković ne upošteva slovenske Ustave,” je poudaril Roman Zalokar iz Sindikata kmetov Slovenije. Kot že rečeno, je včeraj ponovno prišlo do incidenta – varnostniki so izven varovanega območja napadli tri osebe, dve sta morali poiskati zdravniško pomoč. Policija pravi, da napadalca še išče – bil je namreč brez uniforme, predstavniki Alfa varovanja pa trdijo, da so bili vsi njihovi varnostniki oblečeni v uniformo.

Sara Bertoncelj

Sorodno

Zadnji prispevki

Korupcija na korupcijo – Golobova vlada

Golobovo vlado vse od nastopa spremljajo korupcijske afere. Sodna...

Cene, ki jih plačujemo za tečaje slovenščine za migrante, so vrtoglave

Množične migracije so za Slovenijo vedno večja težava pod...

Rusija dve leti po napadu na Ukrajino

Ruska invazija na Ukrajino ni spremenila le sveta, temveč...

Podoba vladajočih se v Bruslju na ogled postavi

Peticija o pravici do pokopa in spoštljivega spomina na...